Τρίτη 3 Μαΐου 2011

O Αντώνης Σαμαράς, για το θάνατο του Θανάση Βέγγου

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, για το θάνατο του Θανάση Βέγγου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα, ο κόσμος του Πολιτισμού, της καλλιτεχνικής δημιουργίας και του   ελληνικού κινηματογράφου, έχασε τον «καλό του άνθρωπο», το Θανάση Βέγγο. Έναν από τους δημοφιλέστερους κωμικούς και συνάμα βαθύτατα τραγικούς ηθοποιούς. Ένα πρότυπο ήθους, απλότητας και αστείρευτου ταλέντου.
Ο Θανάσης Βέγγος σκορπούσε ανιδιοτελώς το χαμόγελο της Αισιοδοξίας και της Ελπίδας, που τόσο μας λείπει στους σημερινούς καιρούς. Ενσάρκωσε τον τίμιο Έλληνα που τρέχει ασταμάτητα για να καταφέρει το καλύτερο. Που αγωνίζεται για την επιβίωση της οικογένειάς του, χωρίς να αδιαφορεί για τους συνανθρώπους του. Που παλεύει καθημερινά και ασυμβίβαστα για αρχές και αξίες. Που αντιμετωπίζει ατελείωτες αντιξοότητες, αγωνίζεται με πίστη και, τελικά, τραβά μπροστά, πάντα με Αξιοπρέπεια.
Η ελληνική κοινωνία, για μισό και πλέον αιώνα, αποτυπώθηκε ζωντανά μέσα από τις ταινίες, όπου πρωταγωνιστούσε και τους χαρακτήρες που ενσάρκωνε. Στους ρόλους που υποδυόταν, ο καθένας μας έβλεπε κομμάτια του εαυτού του. Αντλούσε διδάγματα συνεχούς πάλης, αλληλεγγύης και αξιοπρέπειας. Και όλα αυτά, θα κρατούν αιώνια τη μνήμη του.
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στη σύζυγό του και τα παιδιά του».