Τρίτη 3 Μαΐου 2011

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΠ ΤΟΜΕΑ ΠΟΛ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΔΗΜ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΗΛ ΔΙΑΚ κ ΧΡ ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΑΔΕΔΥ

Την ΑΔΕΔΥ επισκέφτηκε σήμερα ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λάρισας, κ. Χρήστος Ζώης  εν όψει της συζήτησης στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή της Βουλής του νομοσχεδίου που αφορά  την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και περιέχει και άλλες διατάξεις.

Συνομιλώντας με τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής και τον πρόεδρό της κ. Σπύρο Παπασπύρο, ο κ. Ζώης  είχε την ευκαιρία να πληροφορηθεί τις θέσεις της ΑΔΕΔΥ, τόσο για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, όσο και  για την προτεινόμενη επέκταση του ωραρίου εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων κατά 2,5 ώρες εβδομαδιαίως.
Ο κ. Ζώης τοποθετήθηκε ειδικότερα για το θέμα του ωραρίου και εξήγησε ότι κατά τη γνώμη του η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης με κανόνες εντυπωσιασμού και επικοινωνίας.
Εάν πιστεύει η κυβέρνηση ότι, αν αυξηθεί κατά μισή ώρα ο χρόνος εργασίας, θα εξασφαλιστεί μεγαλύτερη αποδοτικότητα και αποτελεσματικότητα των δημοσίων υπηρεσιών αυταπατάται.
Η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών φαίνεται να μην χρησιμοποιεί τα σύγχρονα εργαλεία του μάνατζμεντ και της εξελιγμένης τεχνολογίας, για τη βελτίωση της αποδοτικότητας και της αποτελεσματικότητας των δημοσίων υπηρεσιών.
Τέλος, εάν επεδίωκε  ευρύτερη συνεννόηση για τη μεγιστοποίηση της απόδοσης των δημοσίων υπηρεσιών, όφειλε  να εγκαταλείψει τα πυροτεχνήματα και να αποδείξει ότι μπορεί να διαλέγεται πραγματικά στη βάση ενός πολυεπίπεδου σχεδίου που θα αξιοποιεί, πέραν των παραπάνω, και τις πραγματικές δυνατότητες του δημοσιοϋπαλληλικού δυναμικού
Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία ορισμένων υπηρεσιών -νευραλγικής σημασίας για την εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων- και κατά τις απογευματινές ώρες, είναι ανάγκη που απορρέει από τις απαιτήσεις της εποχής.
Γι’ αυτό, άλλωστε, η Νέα Δημοκρατία είχε προχωρήσει, από το 2009, σε σχετικές προπαρασκευαστικές ενέργειες.