Τρίτη 3 Μαΐου 2011

BΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗ

Οι δηλώσεις αμφισβήτησης της αξιοπιστίας και της αποτελεσματικότητας της κυβέρνησης από υπουργούς και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ παίρνουν πλέον μορφή χιονοστιβάδας.  Σήμερα, οι βασικοί άξονες της κριτικής μας υιοθετούνται και εκφράζονται δημόσια από κορυφαία κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι -μάλιστα- χρησιμοποιούν βαρύτατους και ευτελιστικούς χαρακτηρισμούς.
Συγκεκριμένα:
ü  Η υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου, με συνέντευξή της, χθες στο «FLASH», ζητά «περισσότερο συντονισμό», «καλύτερη στρατηγική», «μεγαλύτερη τόλμη», ενώ μεταφέρει και το αίτημα των πολιτών «κάντε πιο γρήγορα».
ü  Ο υπουργός αναπληρωτής Π. Μπεγλίτης, επίσης, στο «FLASH», μιλά για «αντιφατικές προσεγγίσεις» και ζητά να είναι περισσότερο ειλικρινείς.
ü  Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μ. Ανδρουλάκης, επίσης, χθες, στο «ΒΗΜΑ FM», μιλά με καυστικό και ειρωνικό τρόπο, για
«Κυβέρνηση που δεν μπορεί έτσι να προχωρήσει».,
-«Διακυβέρνηση αμέριμνη, με φρου-φρου και αρώματα, πράσινα ποδήλατα και πράσινες εκδρομές».
Λέει ακόμη ότι:
«Ο ανασχηματισμός ήταν για τα πανηγύρια».
«Τα προβλήματα στην κυβέρνηση τα δημιουργούν οι άνθρωποι του Παπανδρέου που αναδείχθηκαν σε ένα βράδυ, εκ του μηδενός».
«Ποια ιδιωτικοποίηση; Αυτά είναι Αστακός- line, αέρα, πατέρα.
Δεν υπάρχουν σχέδια. Όλα στον αέρα».
ü  Ο υπουργός Α. Λοβέρδος, προχθές, στη «REAL NEWS», μιλούσε για αρρυθμίες, αδεξιότητες, ασυνεννοησίες και χάσιμο πολύτιμου χρόνου.
ü  Ο υπουργός Ε. Βενιζέλος στο «ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ», αντιγράφει θέσεις της Νέας Δημοκρατίας -τις οποίες εξακολουθεί να απορρίπτει η κυβέρνηση- σχετικά με τη φορολογία, την οικοδομική δραστηριότητα, το «πόθεν έσχες» των απλών πολιτών.

Και οι ίδιοι πλέον αναγνωρίζουν ότι δεν έχουν σχέδιο, ομολογούν ότι ευθύνονται για τα σημερινά αδιέξοδα και αμφισβητούν την ικανότητα της κυβέρνησης να βγάλει τον τόπο από την κρίση.
Σοβαρές καταγγελίες για το θέμα της επένδυσης στο «Ελληνικό» κάνει σήμερα η εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ». Μετά το φιάσκο της επένδυσης στον Αστακό, η δεύτερη μεγάλη επενδυτική εξαγγελία της κυβέρνησης βρίσκεται στον αέρα. Οφείλει η κυβέρνηση να απαντήσει συγκεκριμένα στα ερωτήματα που θέτει η εφημερίδα. 
  1. Για τον αδιαφανή ρόλο της διαδικασίας. Και
  2. Για το ρόλο του Ισπανού αρχιτέκτονα Χοσέ Αθεμπίγιο.

Ειδικότερα:
·   Γιατί προτιμήθηκε η διαδικασία της απευθείας ανάθεσης για την επένδυση του Ελληνικού;
·   Η εταιρεία Barcelona Strategic Urban Systems (BSUS) είναι πράγματι τεχνικός σύμβουλος για την αξιοποίηση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου; 
·   Εάν «ναι», ποια είναι η αμοιβή της για τις υπηρεσίες που θα προσφέρει; 
·   Υπάρχει σχέση του Ισπανού αρχιτέκτονα Χοσέ Αθεμπίγιο με την Barcelona Strategic Urban Systems (BSUS);
·   Ο κ. Αθεμπίγιο αμείβεται για τις υπηρεσίες του από την ελληνική κυβέρνηση;

Οι μέχρι τώρα δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων, για το θέμα αυτό, όχι μόνο δεν διαφωτίζουν την υπόθεση, αλλά αντίθετα τη συσκοτίζουν.