Τρίτη 3 Μαΐου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚ​ΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΠΤΩΣΗ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ​Υ

Από το γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
 

«Η χθεσινή απώλεια, ευτυχώς χωρίς ανθρώπινα θύματα, του δεύτερου επιθετικού ελικοπτέρου Apache του Ελληνικού Στρατού μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο, δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά και έντονο προβληματισμό.
Ο προβληματισμός αυτός μεγαλώνει από το ότι και αυτό το ελικόπτερο, όπως και το προηγούμενο που συνετρίβη στις 30 Ιουλίου 2010, με την τραγική απώλεια και των δυο χειριστών, προέρχεται από τα 12 που για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν παραλάμβανε η Κυβέρνηση της ΝΔ, λόγω τεχνικών προβλημάτων. Κάτι που έσπευσε να κάνει αμέσως η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ!

Κατανοούμε τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η πατρίδα, τα οποία έχουν επίπτωση και στις Ένοπλες Δυνάμεις. Εκείνο που, ως Δημοκρατική Συμμαχία, δεν μπορούμε να κατανοήσουμε και πολύ περισσότερο να δεχτούμε, είναι οι επιπτώσεις αυτής της κρίσης σε θέματα που άπτονται της ασφάλειας προσωπικού και μέσων.

Σε αυτό οι ευθύνες της Κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι μεγάλες. Καλούνται να τις αναλάβουν και το κυριότερο να δώσουν λύσεις, πριν να είναι αργά».