Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Συνεδρίαση της Διευρυμένης ΝΟ.Δ.Ε. Ν. Δ. Κορινθίας - 2 Μαΐου 2011

Πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 2 Μαΐου 2011, στα κεντρικά γραφεία της ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Κορινθίας, λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, η προγραμματισμένη συνεδρίαση της Διευρυμένης ΝΟ.Δ.Ε. Κορινθίας.

Η ανταπόκριση των στελεχών της παράταξης και των μελών της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής υπήρξε καθολική και μαζική, ενώ το «παρών» έδωσαν ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κ. Κόλλιας, η πρώην Βουλευτής κα Αθ. Κόρκα – Κώνστα, οι πολιτευτές κκ Σ. Μάρκελλος και Π. Καλλίρης. Παρόντες επίσης ήταν η Περιφερειακή Σύμβουλος κα Μ. Σούκουλη, ο πρώην Αντινομάρχης Κορινθίας κ. Θ. Μαρίνης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κκ Χ. Κορδώσης, Γ. Βαφειάδης, Αν. Γκιολής και ο Τομεάρχης της Ν.Δ. για το Ν.Κορινθίας κ. Σ. Σπεντζούρης.
Στόχος της συνεδρίασης ήταν να εξεταστούν τα πρώτα αποτελέσματα των κλιμακίων της ΝΟ.Δ.Ε. Κορινθίας στις Δημοτικές Τοπικές Οργανώσεις της παράταξης στο νομό και στους πρώην «καποδιστριακούς» δήμους. Συζητήθηκαν εκτενώς τα διάφορα προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους και έχουν καταγραφεί από τα κλιμάκια, ενώ τα διάφορα εξειδικευμένα θέματα ανατέθηκαν τους αρμόδιους υπευθύνους τομέων δράσης της ΝΟ.Δ.Ε. Κορινθίας για περαιτέρω επεξεργασία. Σκοπός είναι από την επεξεργασία αυτή και την επανάληψη του κύκλου επισκέψεων των κλιμακίων, να προκύψουν εμπεριστατωμένες δέσμες προτάσεων για κάθε περιοχή της Κορινθίας που θα ενσωματωθούν στον προγραμματικό λόγο της παράταξης.

Συζητήθηκαν επίσης οργανωτικά θέματα, καθώς προγραμματίζονται για το επόμενο χρονικό διάστημα τουλάχιστον πέντε εκδηλώσεις ενημερωτικού και πολιτικού χαρακτήρα σε διάφορα σημεία του νομού. Στον πυρήνα των οργανωτικών θεμάτων βρέθηκε η ανακοίνωση του επικαιροποιημένου οικονομικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί από τον Πρόεδρό της, κ. Αντώνη Σαμαρά τις επόμενες ημέρες και στόχος είναι να φτάσει σε κάθε πολίτη του νομού, έτσι ώστε να μάθουν όλοι οι πολίτες ότι η ασφυξιογόνα πολιτική του Μνημονίου και της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ δεν είναι μονόδρομος, αλλά υπάρχει ελπιδοφόρα εναλλακτική πρόταση για την πατρίδα, η πρόταση της παράταξης της Ν.Δ..


Η συζήτηση συνεχίστηκε με την ανάλυση των δεκάδων προβλημάτων που έχουν προκαλέσει στις τοπικές κοινωνίες, η εφαρμογή του «Καλλικράτη», οι συγχωνεύσεις των σχολείων, η ξηρασία στις τοπικές αγορές, η «φεουδαρχική» συμπεριφορά της Κυβέρνησης απέναντι στις κοινωνίες με αποφάσεις που παίρνονται χωρίς διαβούλευση και χωρίς την παρουσίαση των οφελών που προκύπτουν από αυτές, όπως για παράδειγμα είναι η απόφαση για το κλείσιμο του στρατοπέδου της πόλης της Κορίνθου. Αναλύθηκε επίσης πλήθος άλλων ζητημάτων και πολύ σύντομα θα επαναληφθεί συνεδρίαση της διευρυμένης ΝΟ.Δ.Ε. για να κωδικοποιηθούν αυτά τα ζητήματα και να αποσταλούν στα αρμόδια κομματικά όργανα.
Υπογραμμίστηκε ότι η ΝΟ.Δ.Ε. Κορινθίας είναι η πρώτη και η μοναδική (μέχρι στιγμής) ΝΟ.Δ.Ε. στην Ελλάδα που χρησιμοποιεί στο έπακρο τις νέες δυνατότητες της ιστοσελίδας της παράταξης, ένα πολύ χρήσιμο διαδικτυακό εργαλείο επικοινωνίας που ήδη έχει αρχίσει να εμφανίζει θετικά αποτελέσματα σε ό,τι αφορά την αμφίδρομη διαδικασία πολιτικού διαλόγου με τους πολίτες.

Τέλος, ιδιαίτερη μνεία έγινε για τις επικείμενες φοιτητικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 18 Μαΐου, δίνοντας ακόμα μια χρονιά το μήνυμα της υπεροχής της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σε Πολυτεχνεία, Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, έτσι όπως συμβαίνει στην Ελλάδα για περισσότερο από δύο δεκαετίες. Στην Κόρινθο και φέτος αναμένεται εντυπωσιακή επικράτηση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ, με κύριο συμπέρασμα το ότι η συνεργασία και η εργατικότητα των μελών της ΝΟ.Δ.Ε. Κορινθίας έχει ήδη αποδώσει σημαντικούς καρπούς, αλλά χρειάζεται ακόμα περισσότερη δουλειά, υπομονή και επιμονή. Τα μέλη της ΝΟ.Δ.Ε. και οι ΔΗΜ.Τ.Ε. έχουν τεθεί στην πρώτη γραμμή για να διαμορφώσουν και να μεταδώσουν το μήνυμα ελπίδας που φέρνει η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς, για όλους τους Έλληνες, για την πατρίδα, για την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ της ελληνικής κοινωνίας και των παραγωγικών της τάξεων !


ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Ν. Κορινθίας