Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Ο Παμβοχαϊκός στην Α1 στη Volleyleague





ΠΗΓΗ: ISTHMOS.GR


Την πρώτη του… γνωριμία με τη Volleyleague θα έχει τη νέα χρονιά ο Παμβοχαϊκός, αφού το περασμένο Σάββατο «σφράγισε» και τυπικά το εισιτήριο της ανόδου από την Α2 και πλέον η ομάδα ετοιμάζεται να ζήσει το δικό της όνειρο, αυτό της συμμετοχής στη μεγάλη κατηγορία.
Σχεδόν από το ξεκίνημα της χρονιάς ακουγόταν το σύνθημα «Α1 ερχόμαστε» και στο τέλος έγινε πραγματικότητα.
Το βίντεο για την πορεία του Παμβοχαϊκού στη σεζόν 2010-2011

Για πρώτη φορά στην ιστορία του, ο σύλλογος από το Βραχάτι Κορινθίας θα έχει την ευκαιρία να παίξει στα μεγάλα σαλόνια του βόλεϊ και ο πρωτομάστορας αυτής της επιτυχίας, ο τεχνικός Νίκος Ζαλμάς, που βρίσκεται τέσσερα χρόνια στην ομάδα δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα:
«Εξ αρχής φτιάξαμε μία ομάδα που θα διεκδικούσε την άνοδο, αλλά από εκεί και πέρα θα έπρεπε να αποδεικνύουμε σε κάθε αγώνα ότι αξίζαμε να πετύχουμε αυτόν τον στόχο.
Γιατί θεωρώ ότι όσο καλή ομάδα και αν έχεις αν δεν βγάζεις στο γήπεδο αυτό που αξίζεις, τότε έχεις αποτύχει.
Εμείς, λοιπόν, είχαμε την ευτυχία να καθαρίσουμε αρκετά νωρίς την υπόθεση της ανόδου και αυτό μας απελευθέρωσε.
Ουσιαστικά, αυξάναμε όλο και περισσότερο την απόσταση από τον 3ο και τον 4ο και φτάσαμε στο σημείο να κυνηγάμε την πρώτη θέση και να τα παίξουμε όλα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος κόντρα στον Φοίνικα σε έναν αγώνα μέσα στην έδρα μας.
Βέβαια, χάσαμε εκείνο τον ‘τελικό’ και προσωπικά με πείραξε πολύ, αλλά ακόμα κι έτσι αποδείξαμε ότι η διαφορά μας με τον πρωταθλητή, αγωνιστικά δεν ήταν μεγάλη», είπε αρχικά ο κ. Ζαλμάς και συνέχισε αναφερόμενος στα στοιχεία που βοήθησαν την ομάδα του κατά τη διάρκεια της σεζόν, ξεκινώντας από την αναφορά στη διοίκηση:
«Το πρώτο στο οποίο θέλω να σταθώ είναι η οργάνωση που είχαμε ως σύλλογος και σε αυτόν τον τομέα, πιστεύω ότι είμαστε… πρωταθλητές στην κατηγορία. Η διοίκηση του Παμβοχαϊκού ήταν πάντα δίπλα μας, μας έλυνε οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαζόταν και γενικώς ενέπνεε εμπιστοσύνη σε όλους μας. Είναι πολύ σημαντικό να μπορείς να προσφέρεις ό,τι χρειάζεται ο παίκτης γιατί μόνο έτσι μπορείς να τον κάνεις ακόμα καλύτερο».

Ωστόσο, ο Παμβοχαϊκός είχε και τη συμπαράσταση του κόσμου, που δημιούργησε πολύ όμορφη ατμόσφαιρα στο γήπεδο σε πάρα πολλά παιχνίδια: «Μέρα με την ημέρα ο κόσμος μας πίστευε όλο και περισσότερο. Και φτάσαμε στο σημείο η Κορινθία σε κανένα άλλο ομαδικό άθλημα να μην έχει ομάδα στη μεγάλη κατηγορία, ούτε στο ποδόσφαιρο, ούτε στο μπάσκετ και τώρα έχει στο βόλεϊ.
Αυτό από μόνο του ήταν ένα μεγάλο κίνητρο για τον κόσμο που σιγά – σιγά κατάλαβε τι συμβαίνει στο Βραχάτι και ήρθε να μας αγκαλιάσει. Πέρα από την σημαντική ηθική συμπαράσταση, είναι πολύ σημαντικό να έχει και έσοδα από τα εισιτήρια, όταν βλέπαμε ομάδες της Α1 να ‘πονάνε’ σε αυτόν τον τομέα».
Τέλος, όσον αφορά στη νέα χρονιά, ο κ. Ζαλμάς, ήταν ξεκάθαρος: «Ξεκινάμε από την 12η θέση της Α1 και ελπίζουμε ότι θα τερματίσουμε ψηλότερα ώστε σε πρώτη φάση να αποφύγουμε την επιστροφή στην Α2.
Από εκεί και πέρα, όμως, θα πρέπει να μάθουμε ποιο θα είναι και το σύστημα του νέου πρωταθλήματος, ώστε να δούμε για παράδειγμα εάν θα υπάρξουν πλέι άουτ ή όχι. Όλα θα παίξουν τον δικό τους ρόλο.
Όσο για το μπάτζετ, σίγουρα δεν θα κάνουμε μεγάλα ανοίγματα, αλλά θα προχωρήσουμε στην απόκτηση ξένων που θα μας ενισχύσουν σημαντικά, ενώ η ομάδα ήταν έτσι δομημένη ώστε στην περίπτωση ανόδου, ο βασικός κορμός να μείνει ο ίδιος».