Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

H μέθοδος καγκουρό κάνει πιο έξυπνους και πιο πετυχημένους ενήλικες


stogiatro.gr

kangaroo.jpgH μέθοδος καγκουρό κάνει πιο έξυπνους και πιο πετυχημένους ενήλικες


“Μην παίρνεις το μωρό αγκαλιά, θα το κακομάθεις”. Θα πρέπει κανείς να ψάξει πολύ για να βρει γυναίκα που δεν έχει ακούσει αυτή τη συμβουλή από τις “παλαιότερες” μαμάδες.

Διαβάστε περισσότερα 

kanarini.jpgΩδικά πτηνά: Όταν θέλετε κατοικίδιο, αλλά δεν έχετε χώρο...


Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερος κόσμος παίρνει στο σπίτι του κάποιο ωδικό πτηνό. Μοιάζει ως η ιδανική λύση για όλους εκείνους που θέλουν ένα κατοικίδιο στο σπίτι, αλλά δεν διαθέτουν τον απαραίτητο χώρο και χρόνο για τη φιλοξενία του. Ποιες είναι όμως οι πιο
δημοφιλείς επιλογές;

Διαβάστε περισσότερα 

ibdets.jpgΦλεγμονώδη Νοσήματα Εντέρου - Ποια η σχέση τους με τη Βιταμίνη D;



Νεώτερα δεδομένα επιβεβαιώνουν την ανάγκη ελέγχου της βιταμίνης D στους ανθρώπους με Ιδιοπαθή Φλεγμονώδη Νοσήματα του Εντέρου (ΙΦΝΕ). Πρόσφατη αμερικανική μελέτη κατέδειξε ότι σε ασθενείς με ΙΦΝΕ και χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D, η χορήγηση συμπληρωμάτων της βιταμίνης μειώνει την ανάγκη για υγειονομική περίθαλψη.

Διαβάστε περισσότερα 

ekritiki_otitidas.jpgΕκκριτική ωτίτιδα: τι μπορεί να προκαλέσει το υγρό στο αυτί μας


Εκκριτική ωτίτιδα (secretory otitis media) είναι η ύπαρξη μη πυώδους υγρού διαφορετικού ιξώδους στην κοιλότητα που βρίσκεται πίσω από το τύμπανο (μέσω αυτί). Αυτό το υγρό στο αυτί είναι επακόλουθο μιας λειτουργικής διαταραχής της ευσταχιανής σάλπιγγας (ο πόρος από τον οποίο εξισώνει το αυτί).
Γράφει ο  ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΣ ΣΥΛΛΙΓΑΡΔΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ,

Διαβάστε περισσότερα 

arsiets.jpgΑΡΣΙ: Επινοούν κόλπα για να μην ολοκληρώνονται οι προσλήψεις στο ΕΣΥ


Πολλά διαδικαστικά κόλπα επινοούν διαρκώς οι μηχανισμοί των μνημονιακών κυβερνήσεων και του κράτους, έτσι ώστε από την μία ο εκάστοτε υπουργός να εξαγγέλλει προκήρυξη πολλών θέσεων μόνιμων Επιμελητών ΕΣΥ και από την άλλη οι διαδικασίες για τις προσλήψεις αυτές να μην ολοκληρώνονται ποτέ, καταγγέλλει η Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών (ΑΡΣΙ).

Διαβάστε περισσότερα 

breastcancets.jpgFDA: Κατά προτεραιότητα εξέταση της αίτησης έγκρισης νέου φαρμάκου για τον καρκίνο του μαστού


Σε προτεραιότητα έθεσε ο Αμερικανικός Οργανισμός Ελέγχου Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) την εξέταση έγκρισης του φαρμάκου LEE011 (ριμποσικλίμπη), ως θεραπεία πρώτης γραμμής σε ασθενείς με HR+/HER2- προχωρημένο καρκίνο του μαστού.

Διαβάστε περισσότερα 

pissynets.jpgΞανθός: Στις αρχές του '17 η προκύρηξη για τις 2000 θέσεις μόνιμων γιατρών του ΕΣΥ -Τι είπε για τα προβλήματα που ναρκοθετούν το σύστημα


Η υποχρηματοδότηση του Συστήματος Υγείας, η απουσία οργανωμένης Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, οι δυσλειτουργίες του ΕΟΠΥΥ, η υποστελέχωση των Νοσοκομείων, και άλλα σοβαρά προβλήματα στον τομέα της Περίθαλψης τέθηκαν επί τάπητος στην προγραμματισμένη συνδιάσκεψη του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου με τους Προέδρους των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας, που πραγματοποιήθηκε, παρουσία του Υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθού. Ο υπουργός παραδέχθηκε τιςελλείψεις και τις αδυναμίες του συστήματος υγείας και δήλωσε ότι καταβάλλονται συνεχείς προσπάθειες, προκειμένου να δημιουργηθούν προϋποθέσεις απάλειψης των προβλημάτων που ναρκοθετούν το σύστημα.

Διαβάστε περισσότερα 

prosl4.jpgΑναρτήθηκε η προκήρυξη για τις 4000 θέσεις στο ΕΣΥ


Αναρτήθηκε σήμερα στον ιστότοπο του ΟΑΕΔ η Δημόσια Πρόσκληση για την κάλυψη 4.000 θέσεων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, οι οποίες είχαν εξαγγελθεί από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και το κόστος των οποίων θα καλυπτόταν από τα έσοδα του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών.

Διαβάστε περισσότερα 

egkyk.jpgΔιευκρινιστική εγκύκλειος σχετικά με τη διαδικασία επιλογής γιατρών στο ΕΣΥ


Διευκρινιστική εγκύκλιο, σχετικά με τον ορισμό εισηγητών στα Συμβούλια για την πλήρωση θέσεων γιατρών κλάδου ΕΣΥ, απέστειλε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, στις διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ).

Διαβάστε περισσότερα 

mentalets.jpgΨυχική Υγεία: Επιχορήγηση 1,168.000 € στους ΚοιΣΠΕ με ΥΑ


Με στόχο την υποστήριξη, την εμβάθυνση της θεραπευτικής διαδικασίας και τη διεύρυνση των νέων θέσεων εργασίας ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός υπέγραψε σήμερα Υπουργική Απόφαση (ΥΑ) με την οποία οι Κοινωνικοί Συνεταιρισμοί Περιορισμένης Ευθύνης  (ΚοιΣΠΕ) επιχορηγούνται με το ποσό του 1,168.000 €.

Διαβάστε περισσότερα