Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Η Λυγιά τίμησε την μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνα

105 5582
Με τη δέουσα θρησκευτική ευλάβεια, η Λυγιά τίμησε τον  Άγιο Σπυρίδωνα στον ομώνυμο Ι. Ναό του χωριού παρουσία πλήθους πιστων.
Την παραμονή της μνήμης του Αγίου Σπυρίδωνος, χοροστάτησε στον Μέγα Εσπερινό,  στην Λυγιά, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος,  πλαισιούμενος από τους συνοδούς του Κληρικούς, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Ευρωστίνης Αιδεσ. Πρωτ/ρο π. Ιωάννη Γιαννακά, Κληρικούς της Αρχιερατικής Περιφερείας Ευρωστίνης και τον Εφημέριο του Ι. Ναού π. Νικόλαο Γκόγκο.
Μετά το πέρας της αρτοκλασίας ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος   απευθυνόμενος προς τους ευσεβείς Χριστιανούς, που συνέρρευσαν για να τιμήσουν τον Άγιο και να λάβουν την ευλογία του Ποιμενάρχη τους, με πρώτο τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου κ. Ηλία Ανδρικόπουλο τους Αντιδημάρχους κ. Δημήτριο Κάσσιο και Κώστα Κουσουλό  και Δημοτικούς συμβούλους, αναφέρθηκε στον βίο καθώς και στην με απλότητα και σοφία συνεισφορά του μεγάλου αυτού Θεοφόρου Πατρός, του Αγίου Σπυρίδωνος, στην Α΄ Αγία και Οικουμενική Σύνοδο, ολοκλήρωσε δε το Κήρυγμα του ευχόμενος σε όλους «καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα».