Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Ο Ολυμπιακός πέρασε από την... παγίδα των Ιωαννίνων, χωρίς βαθμολογικές απώλειες και αποσπάστηκε και πάλι επτά βαθμούς από τον Παναθηναϊκό.

ΠΑΣ Γιάννινα - Ολυμπιακός 0-2 (pics)
Ο Όσκαρ Καρντόσο πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με τον Ολυμπιακό, άνοιξε το δρόμο στη σπουδαία εκτός έδρας νίκη των «ερυθρόλευκων» επί του ΠΑΣ Γιάννινα, με 2-0. Ο Παραγουανός άνοιξε το σκορ στο 68', ο Σεμπά «σφράγισε» τη νίκη στο 90+2', με τους γηπεδούχους να παίζουν με 10 παίκτες από το 41', μετά την αποβολή του Λίλα.

Οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν από την... παγίδα των Ιωαννίνων, χωρίς βαθμολογικές απώλειες και αποσπάστηκαν και πάλι επτά βαθμούς από τον Παναθηναϊκό.
Ο Όσκαρ Καρντόσο θα θυμάται για πάντα αυτό το παιχνίδι. Ο τεχνικός του Πάουλο Μπέντο, επέλεξε τον Παραγουανό στην κορυφή της επίθεσης, αντί του πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος, Μπράουν Ιντέγε και αυτός τον δικαίωσε.
Με κοντινή προβολή με το αριστερό πόδι, έπειτα από σέντρα του Σεμπά, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, στο 68', λύνοντας τον «γόρδιο δεσμό» για τον Ολυμπιακό.
Όμως προηγήθηκαν πολλά, πριν φθάσουμε στο πρώτο γκολ του Καρντόσο με τον Ολυμπιακό, έπειτα από 14 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.
Τρία λεπτά νωρίτερα, ο Μπέντο άλλαξε το σύστημα σε 4-4-2 ρίχνοντας στον αγώνα και τον Ιντέγε, δίπλα στον Καρντόσο, στην προσπάθεια να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλοενέκτημα που είχε από το 41' και να δημιουργήσει μεγαλύτερη πίεση στην άμυνα των γηπεδούχων. Και δικαιώθηκε τρία λεπτά αργότερα.
Ακόμα πιο νωρίς, στο πρώτο ημίχρονο, κι όσο υπήρχε παιχνίδι 11 εναντίον 11, οι γηπεδούχοι είχαν τις δικές τους ευκαιρίες.
Στην πιο μεγάλη, στο 4ο μόλις λεπτό, ο Μαμπουλού μόνος απέναντι από τον Λεάλι, πλάσαρε άουτ, χάνοντας μοναδική ευκαιρία και να αλλάξουν τα δεδομένα του αγώνα με το... καλησπέρα.
Στο 13ο λεπτό ο Περιστερίδης απέκρουσε εντυπωσιακά στην κεφαλιά από τον Καρντόσο, ενώ στο 40΄ έγινε η φάση που σήκωσε-και στην Ελλάδα θα σηκώσει- πολλή συζήτηση.
Ο Λίλα ανέτρεψε τον Φορτούνη, με τον διαιτητή Παπαπέτρου να δίνει την παράβαση εκατοστά εκτός περιοχής και τους παίκτες του Ολυμπιακού να ωρύονται, ζητώντας πέναλτι.
Ο διαιτητής ήταν κατηγορηματικός, δείχνοντας παράλληλα και τη 2η κίτρινη παίκτη στον Λίλα, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να μένει με 10 παίκτες.
Μετά το γκολ από τον Καρντόσο, οι γηπεδούχοι ρίσκαραν, σε δύο περιπτώσεις με σουτ από τον Κόντε (88', 90') απείλησαν, πριν έρθει ο Σεμπά στο 90+2' να περάσει με λόμπα την μπάλα πάνω από τον Περιστερίδη, που έκανε έξοδο και να διαμορφώσει το τελικό 2-0.

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Περιστερίδης, Μπουκουβάλας, Κούτρης, Μιχαήλ, Μπέριος, Τζημόπουλος, Λίλα, Κοζορώνης, Μαμπολού (59' Γαρουφαλιάς), Ζάιρο (75' Κόντε), Ακόστα (81΄ Ναδάλες)
Ολυμπιακός (Μπέντο): Λεάλι, Μποτία, Μιλιβόγεβιτς, Ντα Κόστα, Φορτούνης (65' Ιντέγε), Ελιουνούσι (58' Πάρντο), Ρέτσος, Μάρτινς, Φιγκέιρας, Σεμπά, Καρντόσο (79' Καμπιάσο).