Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Οι ένστολοι «διασώστες» της Ελληνικής κοινωνίας

somata asfaleias
Γράφει η Ιουλία Μητριάνου*

Χωρίς προηγούμενο ο φόρτος για τα σώματα ασφαλείας της πατρίδας μας προκειμένου να αντιμετωπίσουν το γιγαντιαίο προσφυγικό κύμα.

Οι ένστολοι συμπολίτες μας, δίνουν πραγματικά όλο τους το «είναι» σε όλα τα επίπεδα. Στη θάλασσα επιχειρούν υπό αντίξοες συνθήκες για τις διασώσεις και στη στεριά για την ευταξία των χιλιάδων μεταναστών αλλά και για την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών.

Η μάχη που δίνουν τα σώματα ασφαλείας της χώρας μας είναι αδιάλειπτη, σταθερής υψηλής ποιότητας και πέρα από τα συνηθισμένα. Σε ορισμένες δε περιπτώσεις καταλήγει σε τραγικές απώλειες, όπως συνέβη με την πτώση του στρατιωτικού ελικοπτέρου, όπου η ανάγκη για επιχειρησιακή ετοιμότητα υπό το βάρος των εδαφικών απειλών, σε δύσκολες συνθήκες, είχε οδυνηρές συνέπειες.



Δεν πρέπει ακόμη να ξεχνούμε πως οι άντρες και οι γυναίκες των σωμάτων ασφαλείας, στηρίζουν και με προσωπικούς πόρους τις υποδομές και τα απαραίτητα μέσα με τα οποία ενίοτε επιχειρούν, λόγω της οικονομικής κρίσης που πλήττει ακόμη και την απρόσκοπτη παροχή του δικού τους εξοπλισμού.

Ο σεβασμός που πρέπει να δείχνει η Ελληνική κοινωνία και ειδικότερα η πολιτική ηγεσία δεν χωρά αμφισβήτηση.

Σήμερα, που τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ έφεραν καταστροφικές συνέπειες για τις κοινωνικές δομές του κράτους και συνολικά για τη χώρα, είναι εμφανές πως κάποιες επαγγελματικές ομάδες όπως οι ένστολοι που διατηρούν υψηλό το πατριωτικό φρόνημα, δίνουν μάχη πέρα από πολιτικές ταυτότητες για τη «διάσωση» της Ελλάδας. Δίνουν μάχη για να αποδείξουν πως ένα σοβαρό κράτος έχει συνέχεια και συνέπεια, ακόμη και όταν από τους νυν κυβερνώντες, είτε τώρα που είναι στην εξουσία, είτε όταν ήταν στην αντιπολίτευση, γίνονται αντικείμενο οξείας και δυσμενούς κριτικής για την ικανοποίηση των δήθεν αριστερών ευαισθησιών.

Ένα μεγάλο μπράβο, και μία σοβαρή σκέψη για την περαιτέρω στήριξη των ενστόλων που προστατεύουν την Ελληνική κοινωνία με πολλές υλικές ελλείψεις αλλά με τεράστια αποθέματα ψυχικού σθένους.
http://www.tokentro.com/images/ellada/ioulia-mitrianou.jpg

Ιουλία Μητριάνου είναι Οικονομολόγος-ελ. επαγγελματίας και πολιτεύτρια της ΝΔ στην Α’ Αθηνών
tokentro.com