Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Τις έντονες ανησυχίες του για τις εξελίξεις στο προσφυγικό μετέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την συνάντησή τους στο προεδρικό μέγαρο.

Έκτακτη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο είχε σήμερα, στις 12:00, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, κατόπιν δικής του πρωτοβουλίας, με επίκεντρο το προσφυγικό. 


«Ήρθα να εκφράσω την έντονη ανησυχία μου για το προσφυγικό και τις εξελίξεις» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κύριος Μητσοτάκης ενώ ο κ. Παυλόπουλος τον ευχαρίστησε θερμά που «αυτές τις κρίσιμες ώρες» τον επισκέφθηκε για να κουβεντιάσουν. Επισήμανε εξάλλου ότι «αυτή η ανταλλαγή απόψεων είναι πολύ χρήσιμη και για την άσκηση των δικών [τ]ου καθηκόντων».

Είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου της ΝΔ με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, για το ίδιο ζήτημα.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο σύγκλησης του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών για το προσφυγικό, ο αρχηγός της ΝΔ εμφανίζεται θετικός.

Είναι ένα αίτημα που διατύπωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά προς τον Αλέξη Τσίπρα σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν την Τρίτη, μετά από προτροπή του Προέδρου της Δημοκρατίας κατά τη συνάντηση που είχαν οι δύο τους νωρίτερα εκείνη την ημέρα. Τότε η αρχηγός του ΠΑΣΟΚ είχε ζητήσει από τον Προκόπη Παυλόπουλο να συζητήσει με τον πρωθυπουργό τη σύγκληση του Συμβουλίου, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι ο Αλ. Τσίπρας αντιλαμβάνεται την  κρισιμότητα της συγκυρίας και την ανάγκη για μία τέτοια κίνηση. Ο ΠτΔ της απήντησε ότι εφόσον ο πρωθυπουργός είναι σύμφωνος εκείνος θα προχωρήσει θεσμικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός απήντησε καταρχήν θετικά στο σχετικό αίτημα της Φώφης Γεννηματά, λέγοντας: «Δεν βλέπω τον λόγο αλλά δεν το αποκλείω».Ήδη σήμερα η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έχει ανοίξει τον κύκλο τηλεφωνικών επαφών με τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων του δημοκρατικού τόξου.

Υπενθυμίζεται ότι θετικός στη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών εμφανίστηκε και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, μιλώντας σε δημοσιογράφους.