Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Κοινή δήλωση της Συντονίστριας Παραγωγής και Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας κας Ολ. Κεφαλογιάννη και της Υπεύθυνης του Τομέα Τουρισμού κας Φ. Αραμπατζή



 
H Συντονίστρια Παραγωγής και Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α’ Αθηνών, κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη και η Υπεύθυνη του Τομέα Τουρισμού, Βουλευτής Σερρών, κυρία Φωτεινή Αραμπατζή, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Έστω και την τελευταία στιγμή η Κυβέρνηση, μπροστά στον κίνδυνο να χαθούν χιλιάδες τουρίστες - κυρίως από την αγορά της Ρωσίας - λόγω της απαράδεκτης κωλυσιεργίας των αρμόδιων Υπουργείων, αναγκάστηκε να σκύψει στα προβλήματα που δημιουργούνται σε ό,τι αφορά την  έκδοση θεωρήσεων της νέας βιομετρικής visa Schengen, από τα προξενεία της χώρας.

Η Νέα Δημοκρατία, από τις 11 Φεβρουαρίου, με σχετική ερώτηση, που καταθέσαμε στη Βουλή είχαμε θέσει την Κυβέρνηση προ των ευθυνών της για τις τεράστιες καθυστερήσεις.

Είχαμε προειδοποιήσει ότι η ανεπίτρεπτη ανετοιμότητα της Κυβέρνησης για τη νέα βίζα μπορεί να αποτελέσει τροχοπέδη στην εισροή τουριστών εκτός Schengen και απώλεια πολύτιμων εσόδων σε μία καταρρέουσα οικονομία, την ώρα, που ανταγωνίστριες χώρες, όπως η Ισπανία, έχουν προ πολλού επιλύσει το πρόβλημα και ήδη καρπώνονται μεγάλο όγκο τουριστών από τρίτες χώρες.

Το ερώτημα, που παρ’ όλα αυτά, παραμένει, είναι:

Εγγυάται η Κυβέρνηση ότι το εποχικό προσωπικό, θα ανταποκριθεί αμέσως και επαρκώς στις απαιτήσεις του νέου Πληροφοριακού Συστήματος Θεωρήσεων (VIS) ή τελικά θα χρειαστεί κατάρτιση και εξειδίκευση – σπαταλώντας έτσι και τα τελευταία περιθώρια χρόνου για τη χώρα μας να εκμεταλλευτεί μία κατά τα άλλα “χρυσή” τουριστική ευκαιρία;».