Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Τότε ήταν «ταφόπλακα» για τους αγρότες. Σήμερα η σωτηρία τους!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Τα όσα ο κ. Τσίπρας και όλοι οι του ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκαν στους αγρότες κατά καιρούς περιοδεύοντας ανά την Ελλάδα και ανά τα μπλόκα (πότε για να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές και πότε για να ψηφίσουν στις δύο εθνικές εκλογές που προκάλεσαν) είναι πλέον γνωστά:
Αφορολότητα, τράπεζα ειδικού σκοπού, φτηνό ρεύμα, φτηνό πετρέλαιο, μηδέν ΦΠΑ, παραχωρήσεις δημόσιας γης για καλλιέργειες με Τράπεζα Γης, κάρτα αγρότη για ρευστότητα, μείωση κόστους παραγωγής, φθηνές πρώτες ύλες, ριζική αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, προστασία ορεινής και νησιωτικής παραγωγής, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, 13η σύνταξη, ρύθμιση αγροτικών χρεών και άλλα ων ουκ έστιν αριθμός.

Αλλά τα περισσότερα και πιο… συμπυκνωμένα ψέματα τα είπαν στους αγρότες όταν προκήρυξαν το καταστροφικό δημοψήφισμα και τους καλούσαν να ψηφίσουν «Όχι» στα «μέτρα ταφόπλακα για τον αγροτικό κόσμο».
Σε κάθε ευκαιρία εξηγούσαν στους αγρότες ότι αν ψήφιζαν «Ναι», τότε θα καταστρέφονταν. Πήραν το «Όχι» τους, το έκαναν «Ναι» και μετά από τέτοια κοροϊδία, τους καλούν σήμερα να συμβιβαστούν με την πραγματικότητα.
Χρησιμοποιώντας μάλιστα τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούσαν όσοι καλούσαν τον κόσμο τον Ιούλιο του 2015 να ψηφίσει «Ναι»: Την παραμονή στην ευρωπαϊκή οικογένεια και την εξασφάλιση των αγροτικών επιδοτήσεων.
Ιδού τι έλεγαν πριν από το δημοψήφισμα:
-27 Ιουνίου 2015, Π. Καμμένος, ομιλία στη Βουλή κατά τη συζήτηση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος:  «Αυτές οι 16 σελίδες, αποτελούν την ταφόπλακα του ελληνικού έθνους, αποτελούν το τέλος της ελληνικής οικονομίας, αποτελούν ουσιαστικά τον επίλογο μιας ολόκληρης και μακρόχρονης ιστορίας μιας Δημοκρατίας. Αν δει κανείς σελίδα προς σελίδα, θα δει ότι στη σελίδα 6 ζητούν ουσιαστικά την κατάργηση των επικουρικών συντάξεων, ζητούν την κατάργηση του ΕΚΑΣ, την εξαθλίωση των Ελλήνων που παίρνουν ένα βοήθημα για να μπορούν να επιβιώσουν».
-27 Ιουνίου 2015, Αλ. Τσίπρας, ομιλία στη Βουλή κατά τη συζήτηση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος: Αν δεν το αμφισβητήσουμε τώρα αυτό το δόγμα τότε βάζουμε ταφόπλακα στην ελπίδα. Βάζουμε ταφόπλακα στην ελπίδα για τον αναγκαίο μετασχηματισμό της Ευρώπης.
-2 Ιουλίου 2015, συνέντευξη Αλ. Τσίπρα στον Αντέννα ενόψει του δημοψηφίσματος: «Εμείς δεν δεχθήκαμε να μειωθούν οι επιδοτήσεις στους αγρότες και να διαλυθεί η αγροτική παραγωγή, δεν δεχθήκαμε να μπούνε μέτρα που στοχοποιούν ολόκληρες επαγγελματικές ομάδες. Δεν δεχθήκαμε να καταργηθεί η έκπτωση του ΦΠΑ στα νησιά που το κόστος μετακίνησης είναι υψηλό και δεν δεχθήκαμε ότι είναι μέτρο που θα βοηθήσει την ανάπτυξη να αυξήσουμε το ΦΠΑ στην εστίαση και τα ξενοδοχεία».
-26 Ιουνίου 2015, Π. Σκουρλέτης, Μέγκα: «Τέτοιες λύσεις που ακυρώνουν, βάζουν στην άκρη ουσιαστικά την εντολή των πρόσφατων εκλογών ισοδυναμούν με ταφόπλακα στη δημοκρατία. Δεν μπορούμε να το αποδεχτούμε αυτό σε καμία περίπτωση». 
-30 Ιουνίου 2015, Βαγγέλης Αποστόλου, με ανακοίνωση Τύπου υπό τον τίτλο «Ιδού τα μέτρα-ταφόπλακα του αγροτικού τομέα που ζητούν οι δανειστές». Όπως ανέφερε σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους, ο κ. Αποστόλου από την ελληνική κυβέρνηση ζητήθηκε να αποδεχτεί τα παρακάτω μέτρα:
1.Εξομοίωση της φορολογίας των αγροτών με τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις.
2.Αύξηση του συντελεστή φορολόγησης από 13 % σε 26%.
3.Αύξηση της προκαταβολής φόρου από το 27,5% στο 100%.
4.Κατάργηση της απαλλαγής από φόρο των επιδοτήσεων για ποσό έως 12.000 ευρώ.
5.Κατάργηση της επιστροφής  για τον φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο για τους αγρότες.
6.Μείωση στο μισό της επιδότησης του πετρελαίου θέρμανσης για τον προϋπολογισμό του 2016.
7.Αύξηση της τιμής του αγροτικού ρεύματος.
8.Τριπλασιασμός εισφορών στον ΟΓΑ.
9.Αύξηση Φ.Π.Α αγροτικών εφοδίων στο 23% από 13%.
10. Αύξηση του Φ.Π.Α συσκευασμένων αγροτικών προϊόντων στο 23%.
 «Η αποδοχή αυτής της πρότασης θα αποτελούσε την ταφόπλακα για τον αγροτικό χώρο» δήλωσε ο Βαγγέλης Αποστόλου και πρόσθεσε: «Οι Έλληνες αγρότες γνωρίζουν ότι το μοναδικό ερώτημα στο δημοψήφισμα της Κυριακής αφορά την αποδοχή ή την απόρριψή της. Θα πουν λοιπόν ένα βροντερό και περήφανο όχι, ανοίγοντας το δρόμο για ένα καλύτερο αύριο».
Τότε, όσοι πιστεύαμε στην αδήριτη ανάγκη να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωπαϊκή οικογένεια και εξηγούσαμε ότι οι αγρότες μας μόνο κερδισμένοι βγαίνουν από την συμμετοχή μας στην ΕΕ. μας λοιδορούσαν και τους καλούσαν να ψηφίσουν «Όχι» στην Ευρώπη.
Κατόρθωσαν να απαξιώσουν πλήρως τα επιχειρήματά μας, σύμφωνα με τα οποία:
-Από την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ οι αγρότες μας έχουν λάβει πάνω από 200 δις ευρώ στο πλαίσιο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.
-Η Ελλάδα είναι η πλέον ευνοημένη χώρα από πλευράς αγροτικών ενισχύσεων.
-Σήμερα οι αγρότες μας λαμβάνουν πάνω από 2 δις ευρώ τον χρόνο
-Μόνο για την επόμενη 6ετία (2015-2020) οι Έλληνες αγρότες θα λάβουν περισσότερα από 20 δις ευρώ. (14 δις ευρώ οι άμεσες ενισχύσεις και 6 δις ευρώ από το ΠΑΑ)
-Μέσα στην ΕΕ οι αγρότες μας μπορούν να διακινούν ελεύθερα τα προϊόντα τους
-Μόνο μέσα στην ΕΕ τα αγροτικά μας προϊόντα είναι ανταγωνιστικά και μόνο η ΕΕ μπορεί να περιορίσει την ισχύ των μονοπωλίων και των διεθνών καρτέλ.
-Μόνο μέσα στην ΕΕ και με την διαρκή παρουσία μας στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας μπορούμε να επιτυγχάνουμε ευνοϊκές αποφάσεις για τους αγρότες μας.
-Μόνο μέσα στην ΕΕ εξασφαλίζονται οι αγροτικές αποζημιώσεις στους αγρότες μας που πλήττονται από τις φυσικές καταστροφές.
Σήμερα, λένε στους αγρότες αυτά που εμείς πάντοτε υποστηρίζαμε.
Την περασμένη Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου, σε συνέντευξή του στην «Αυγή της Κυριακής», ο κ. Αποστόλου δήλωσε:  «Εκείνο που περιμένουμε από τους αγρότες είναι να έχουν συναίσθηση της κρισιμότητας των στιγμών για τη χώρα και των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει προκειμένου να διασφαλίσει την παραμονή της στην ευρωπαϊκή οικογένεια που σημαίνει μεταξύ άλλων και συνέχιση της καταβολής περίπου 3,5 δις. το χρόνο στον αγροτικό τομέα».
Χρειάζεται να προσθέσουμε τίποτε άλλο;

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ