Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Επέστρεψε στις νίκες ο Ολυμπιακός, 4-0 τον Ατρόμητο

Επέστρεψε στις νίκες ο Ολυμπιακός, 4-0 τον Ατρόμητο
Με το μυαλό στον επαναληπτικό με την Αντερλεχτ αγωνίστηκε ο Ολυμπιακός, όμως αυτό δεν τον εμπόδισε να φτάσει στην 11η εντός έδρας νίκη στην εφετινή Super League. Οι «ερυθρόλευκοι», αν και παρουσίαστηκαν με αρκετά νέα πρόσωπα στην αρχική 11άδα, έφτασαν σε μια εύκολη νίκη επί του Ατρόμητου με 4-0, σε αναμέτρηση για την 23η ημέρα που έγινε στο «Γ. Καραϊσκάκης».
Για το συγκρότημα του Σίλβα, το οποίο προερχόταν από δύο σερί ήττες (από ΑΕΚ και Αντερλεχτ) σκόραραν οι Ντομίνγκες (10`), Πουλίδο (65`), Καμπιάσο (74`) και Φορτούνης (85`).

 Με πολλά νέα πρόσωπα και χωρίς τους Φορτούνη, Ντουρμάζ και Ιντέγε, παρουσιάστηκε ο Ολυμπιακός στην πρώτη σέντρα του αγώνα. Μοιρασμένο από πλευράς ευκαιριών, αλλά με τον Ολυμπιακό στη θέση του οδηγού όσον αφορά στο σκοράρισμα, κύλησε το πρώτο ημίχρονο. Οι «ερυθρόλευκοι» ευτύχησαν ν` ανοίξουν το σκορ στην πρώτη τους ευκαιρία στον αγώνα.
Στο 10ο λεπτό, ο Τσόρι Ντομίνγκες έπιασε χαμηλό δεξί βολέ έξω από τη μεγάλη περιοχή, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Μπάρκα ο οποίος έδειξε να αιφνιδιάζεται στη συγκεκριμένη φάση (1-0). Ο Ατρόμητος απείλησε δύο λεπτά αργότερα. Ο Παπαδόπουλος βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού, όμως το πλασέ από πλάγια θέση πέρασε άουτ.
Οι γηπεδούχοι, σε δύο περιπτώσεις θα μπορούσαν να πετύχουν και δεύτερο γκολ όμως στο 23` το σουτ του Κασάμπι πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Μπάρκα, ενώ οκτώ λεπτά αργότερα, το σουτ του Φουστέρ απέκρουσε ο Μπάρκας.
Ο Ρομπέρτο έδειξε τα αντακλασικά του σε δύο φάσεις. Στο 33` ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε εντυπωσιακά την μπάλα στην κεφαλιά του Μπρίτο από εξαιρετική θέση για γκολ, ενώ στο 36` είπε «όχι» στο σουτ του Ούμπιντες έξω από την περιοχή απομακρύνοντας σε κόρνερ με εντυπωσιακή εκτίναξη.
Στο 37` και σε κόρνερ των φιλοξενουμένων ο Παπαδόπουλος βρέθηκε αμαρκάριστο στο ύψος του πέναλτι όμως δεν έπιασε σωστά την κεφαλιά με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει άουτ, για να κλείσει το ημίχρονο με μια καλή χαμή φάση για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Στο 40ο λεπτό ο Φουστέρ εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Μπάρκας, όμως το γύρισμα του απομάκρυνε ο Κυβρακίδης.

Στο 56` το σουτ του Φουστέρ από το ύψος της μεγάλης περιοχής απομάκρυνε ο Μπάρκας σε κόρνερ, για να έρθει η... λύτρωση ακριβώς εννέα λεπτά αργότερα. Σε μια από τις πολλές αντεπιθέσεις των «ερυθρολεύκων» ο Κασάμι πάσαρε ιδανικά στον Πουλίδο και εκείνος με ψιλοκρεμαστό φαλτσαριστό σουτ έστειλε την μπάλα να περάσει πάνω από τον Μπάρκα και να καταλήξει στο βάθος της εστίας του Ατρομήτου (2-0).
Στο 68` οι Ιντέγε και Φορτούνης πέρασαν ως αλλαγή και τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο απλά για τον Ολυμπιακό. Στο 73` το σουτ του Φουστέρ απέκρουσε ο Μπάρκας, όμως ένα λεπτό αργότερα, ο Καμπιάσο με αριστερό πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής τριπλασίασε τα τέρματα των ερυθρολεύκων (3-0) σημειώνοντας το πρώτο του γκολ στην Super League.

Οι δύο από τις τρεις αλλαγές του Σίλβα, Ιντέγε και Φορτούνης συνδυάστηκαν άψογα στο 85ο λεπτό, με τον τελευταίο να βρίσκει δίχτυα με κοντινό πλασέ για 16η φορά σε 21 αγώνες στο εφετινό πρωτάθλημα (4-0).
 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σίλβα): Ρομπέρτο, Ομάρ, Σαλίνο, Βούρος, Ντα Κόστα, Κασάμι (68`Ιντέγε), Καμπιάσο, Φουστέρ, Κολοβός (68` Φορτούνης), Ντομίνγκες (79` Μπουχαλάκης), Πουλίδο.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
(Δέλλας): Μπάρκας, Μπιτόλο, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Κιβρακίδης, Ουσέρο (75` Κούρος), Μπρίτο, Ούμπιντες, Στόιτσεφ (80` Ματέι), Γροντής, Παπαδόπουλος (71` Λε Ταλέκ).