Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Β.Μεϊμαράκης: Μπορεί να παραιτηθεί ο Τσίπρας τη Δευτέρα - Κόλαφος κατά της ΕΡΤ

Εκλογές 2015: Β.Μεϊμαράκης: Μπορεί να παραιτηθεί ο Τσίπρας τη Δευτέρα - Κόλαφος κατά της ΕΡΤ 
 
Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε σε συνέντευξή του στον Mega Channel ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης εν όψει των εκλογών της Κυριακής. 
«Είναι άλλος Τσίπρας μετά την υπογραφή μνημονίου. Έκανε φτηνιάρικα πραγματάκια που δεν του αρμόζουν. Έβαλε τον Καμμένο να κάνει τη βρώμικη δουλειά και όταν ρώτησα γιατί με κατηγορούν δεν είπαν τίποτα. Είπε πολλά ψέματα ακόμα και χθες που δεν μου δείχνουν τον κ. Τσίπρα που εγώ γνώριζα. Για αυτό ζητώ να δεσμευτεί στο πρόγραμμα και στην πορεία και μετά κυβέρνηση μπορεί να γίνει, να περπατήσουμε», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΝΔ ο οποίος τόνισε ότι αν το κόμμα του είναι πρώτο θα απευθυνθεί για κυβερνητική συνεργασία και στον ΣΥΡΙΖΑ, και στο ΠΑΣΟΚ και στο Ποτάμι.
 «Δεν κατάλαβα πως έχει βγάλει από τώρα την Χρυσή Αυγή τρίτο κόμμα», είπε επίσης για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και εξήγησε ότι είχε βρεθεί τρόπος και από την παρούσα Βουλή ώστε να διατηρήσει η ΝΔ τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.«Προσπαθεί να βρει δικαιολογίες. Γιατί δεν θέλει να συνεργαστούμε αν είναι δεύτερος; Για να πετροβολάει;», πρόσθεσε ενώ σημείωσε πως υπάρχει τελικά πιθανότητα ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ να συνεργαστούν καθώς είπε ότι «μπορεί τη Δευτέρα ο κ. Τσίπρας να παραιτηθεί από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αν είναι δεύτερος με χαμηλά ποσοστά» αφού η πολιτική, υπογράμμισε, δεν έχει στατικότητα.
Επιπλέον υποστήριξε ότι δεν υπήρχε λόγος να πάμε σε εκλογές. «Λέει τώρα ότι με το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι ίσως να συνεργαστεί», συμπλήρωσε για τον κ. Τσίπρα και αναρωτήθηκε τότε γιατί δεν έκανε χρήση των διερευνητικών εντολών χωρίς εκλογές.
Εκτίμησε επίσης πως όταν η χώρα επανέλθει στην κανονικότητα θα επανέλθουν σε χαμηλά ποσοστά ο ΣΥΡΙΖΑ και η Χρυσή Αυγή υποστηρίζοντας ότι αποτελούν ψήφο διαμαρτυρίας και τιμωρίας για τις ευθύνες του πολιτικού συστήματος που δεν ζήτησε συγνώμη.

Απαντώντας στην κριτική ότι εκπροσωπεί το παλιό έκανε λόγο για ανόητα και διχαστικά διλήμματα.  «Τι παλιός και νέος; Ή είσαι αποτελεσματικός ή δεν κάνεις», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ ο οποίος επέκρινε τη διοίκηση της ΕΡΤ για τη συμπεριφορά απέναντί του. 
«Δεν είμαι και πολύ επικοινωνιακός. Αυτός είμαι. Αν δεν αρέσω πάλι φίλοι είμαστε. Έχω παράπονα εδώ και 3 εβδομάδες για την ΕΡΤ», είπε και εξαίρεσε από την κριτική τον Αλέξη Τσίπρα. «Δεν το χρεώνω στον κ. Τσίπρα. Είναι τον αυλοκολάκων που κάνουν ζημιά στον κ. Τσίπρα. 'Αθελά τους του έκαναν ζημιά προκειμένου να τον κολακέψουν. Ο άνθρωπος ήρθε ευγενής να συζητήσουμε», πρόσθεσε. Σχετικά με το θέμα Φλαμπουράρη είπε ότι η ΝΔ θα περιμένει την εξέλιξη χωρίς να κάνει κάποιο περαιτέρω σχόλιο.