Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κας Σ. ΒΟΥΛΤΕΨΗ



Η Γραμματέας Πολιτικής Τεκμηρίωσης και Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας, υποψήφια βουλευτής Β΄ Αθηνών, κα Σοφία Βούλτεψη, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Ψέματα και αλχημείες από τα σποτάκια ως το «πρόγραμμα»

Τέλος δεν έχουν τα ψέματα και οι αλχημείες του ΣΥΡΙΖΑ.
Επί ημέρες βομβαρδίζουν τον ελληνικό λαό με σποτάκια για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, διαφημίζοντας ανύπαρκτους αριθμούς πολιτών που επωφελήθηκαν.

Μπροστά στον κίνδυνο να αποκαλυφθεί άλλη μια εκστρατεία ψεύδους, αποφάσισαν να… αυτοδιαψευστούν, αποκαλύπτοντας οι ίδιοι τις αλχημείες τους με μια «διευκρίνιση», κρυμμένη κάπου στο σχέδιο προγράμματος που έδωσαν χθες στη δημοσιότητα.
-Στα σποτάκια τους λένε: Δωρεάν ρεύμα σε 212.216, αποφεύγοντας να μας πουν αν πρόκειται για νοικοκυριά ή για άτομα.  Στο πρόγραμμά τους υπάρχει ο πραγματικός αριθμός: 89.288. Από πού προκύπτει ο αριθμός 212.216; Μα, όπως αποφάσισαν να μας πουν (στο πρόγραμμα που δεν διαβάζει κανείς και όχι στα σποτάκια που τα είδαν όλοι) από τον αριθμό των μελών των οικογενειών των δικαιούχων! Δεν χρειαζόταν να κάνει κάτι τέτοιο η προηγούμενη κυβέρνηση, που εφάρμοσε το κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο σε 600.000 νοικοκυριά, χωρίς να «μαγειρεύει» τον αριθμό των μελών τους.
-Τα ίδια έκαναν και με την επιδότηση ενοικίου. Στα σποτάκια διαφημίζουν επιδότηση ενοικίου σε 30.575. Στο πρόγραμμα αναφέρουν 30.575 δικαιούχους και 87.541 μέλη οικογενειών. Στην πραγματικότητα, δεν ισχύει κανένας από τους δύο αριθμούς. Στις 3 Σεπτεμβρίου καταβλήθηκε η πρώτη δόση μόλις σε 9.500, καθώς μόνο τόσοι πραγματοποίησαν τη διαδικασία.
-Τα ίδια και με την κάρτα σίτισης. Στα σποτάκια διαφημίζουν κάρτα σίτισης σε 349.826. Στο πρόγραμμα αναφέρουν 145.359 δικαιούχους και 349.826 μέλη οικογενειών. Με τη διαφορά ότι στο σποτάκι άφηναν να εννοηθεί ότι εξέδωσαν 349.826 κάρτες σίτισης.
-Αλχημείες και με τη φορολόγηση των αγροτικών αποζημιώσεων και επιδοτήσεων. Στο σποτάκι τους διαφημίζουν «αφορολόγητο αποζημιώσεων και επιδοτήσεων έως και 12.000 ευρώ». Εδώ, έχουμε να κάνουμε με την καλύβα του χότζα: Αφού για πρώτη φορά φορολογούνται οι αγροτικές επιδοτήσεις ασχέτως ύψους, ο ΣΥΡΙΖΑ διαφημίζει ότι… δεν φορολογούνται οι άνω των 12.000! Και βέβαια, παρουσιάζουν ως δικό τους επίτευγμα τα 20 δις ευρώ της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2014-2020, ενώ το ποσό αυτό, όπως και το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, εξασφαλίστηκε από τη Νέα Δημοκρατία.
-Αλχημείες –αλλά και άγνοια – και με το μεγάλο πρόβλημα των ανασφάλιστων. Στο σποτάκι διαφημίζουν την πρόσβασή τους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας στα… προσεχώς. Σ’ αυτά δηλαδή που ΘΑ κάνουν αν επανεκλεγούν. Στην πραγματικότητα,  η  πρόσβαση των ανασφάλιστων επιτεύχθηκε την άνοιξη του 2014 με ποσά που εξασφαλίστηκαν από το πλεόνασμα.
Συμπέρασμα: Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει τα ψέματα κραυγάζοντας και κρύβει την αλήθεια στα σχοινοτενή προγράμματά του.