Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Π. Λαφαζάνης: Το νόμισμα δεν είναι φετίχ – Πανίσχυρη στις κάλπες η Λαϊκή Ενότητα

Μέσο και εργαλείο είναι το νόμισμα και όχι φετίχ ή αυτοσκοπός, γι’ αυτό δεν είμαστε το κόμμα της δραχμής, είπε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, που υπογράμμισε πως «άλλοι είναι που έχουν μετατρέψει το ευρώ σε θρησκεία, σε σκληρό ταξικό πρόγραμμα, σε άγριο νεοφιλελεύθερο μονόδρομο και κοινωνικό οδοστρωτήρα».
Σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη, το κόμμα του φιλοδοξεί να γίνει το ταξικό πατριωτικό αντιμνημονιακό μέτωπο για την εργατική τάξη και το λαό.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της κεντρικής προεκλογικής εκδήλωσης της Λαϊκής Ενότητας στην Ομόνοια, ο κ. Λαφαζάνης τόνισε πως το κόμμα του είναι το μέτωπο για την εθνικοποίηση - κοινωνικοποίηση των τραπεζών και πρόσθεσε ότι δίλημμα των εκλογών δεν είναι Τσίπρας ή Μεϊμαράκης. «Οι δύο αυτοί συνέταιροι στην ψήφιση του μνημονίου θα είναι από τη Δευτέρα μαζί. Μαζί στην κυβέρνηση, με κολαούζους το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι» διαμήνυσε.
Παράλληλα, κάλεσε τους συγκεντρωμένους να μην πιστεύουν στις δημοσκοπήσεις, προέβλεψε υψηλά ποσοστά για το κόμμα του και υπογράμμισε πως ισχυρή Λαϊκή Ενότητα σημαίνει την κατάρρευση των μνημονίων και των μνημονιακών στηριγμάτων τους και πως με μια ισχυρή Λαϊκή Ενότητα, η μνημονιακή συναίνεση και τα ίδια τα μνημόνια θα γίνουν αμέσως παρελθόν.
Εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ότι διέψευσαν τις ελπίδες του λαού, γύρισαν την πλάτη στους μεγάλους ενωτικούς αγώνες της παράταξης και ακολούθησαν «κατά πόδας και με τα ίδια επιχειρήματα το βρώμικο παιχνίδι που έπαιξαν το 2010 ο Γιώργος Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ και το 2012 ο Αντώνης Σαμαράς και η ΝΔ σε βάρος του τόπου και του λαού».
Καταλήγοντας, ο κ. Λαφαζάνης υπογράμμισε ότι το δίλημμα την Κυριακή είναι με τη Λαϊκή Ενότητα για μια αντιμνημονιακή προοδευτική πορεία ή Μνημόνια της ληστείας που θα εφαρμόζει η Ν.Δ. μαζί με ένα καινούργιο ΣΥΡΙΖΑ.
★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr