Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Αλλαγή φρουράς στο ΓΕΕΘΑ: Από το στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο στο ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη

Αλλαγή φρουράς στο ΓΕΕΘΑ: Από το στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο στο ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη
Παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ιωάννη Γιάγκου πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή παράδοσης παραλαβής των καθηκόντων του αρχηγού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, από τον στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο στο ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη.
Η τελετή πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ), στη Βάρη Αττικής.
Στο πλαίσιο της τελετής και επιδίδοντας αναμνηστικά δώρα στον απελθόντα αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά και να συγχαρώ τον στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο για την μέχρι τώρα άκρως επιτυχή θητεία του στον Στρατό Ξηράς και στη συνέχεια την άκρως επιτυχή θητεία του γενικότερα στις Ένοπλες Δυνάμεις, ως αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας. Επιπλέον, θέλω να τον συγχαρώ για την πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία του να αναδειχθεί σε πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μια θέση η οποία δεν τιμά μόνο τον ίδιο και αναδεικνύει την αξία του, αλλά τιμά τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας και ολόκληρη την Ελλάδα. Θερμά συγχαρητήρια.
Το νέο αρχηγό ΓΕΕΘΑ θέλω να τον συγχαρώ και να του ευχηθώ καλή επιτυχία. Το Πολεμικό Ναυτικό πρέπει να είναι υπερήφανο που ο αρχηγός του αναδεικνύεται στη θέση του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.
Τελειώνοντας, μιας και αναφέρθηκαν στις ημερήσιες διαταγές ορισμένα θέματα σχετικά με την οικονομική κρίση, θέλω να τονίσω και να επισημάνω ότι τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν ήδη συνεισφέρει τα μέγιστα για την αντιμετώπιση της κρίσης και δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Αυτό πρέπει να γίνει αντιληπτό και κατανοητό από όλους».