Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έχουν το ίδιο πρόγραμμα και αυτό είναι το τρίτο μνημόνιο είπε ο Δ. Κουτσούμπας

Κουβέντα δεν λένε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για το κυβερνητικό τους πρόγραμμα, γιατί, παρά τις όποιες διαφορές, αυτό είναι κοινό και «είναι το τρίτο μνημόνιο και η άμεση χωρίς καθυστερήσεις εφαρμογή του». Αυτό τόνισε από το Ηράκλειο Κρήτης ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, που παρατήρησε πως τα δύο κόμματα για πρώτη φορά δεν κάνουν λόγο για τις λεγόμενες «πρώτες 100 ημέρες» γιατί, όπως είπε, αυτές «είναι οι μέρες που θα εφαρμοστεί το μνημόνιο και ότι αντιλαϊκό αυτό περιλαμβάνει».

Μεταξύ των μέτρων που θα εφαρμοστούν τις πρώτες 100 ημέρες περιλαμβάνονται, όπως σημείωσε, η επιβολή και είσπραξη της 1ης δόσης του ΕΝΦΙΑ, η σταδιακή αύξηση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος από το 55% στο 100% για αυτοαπασχολούμενους, μικρές επιχειρήσεις και για εργαζόμενους με μπλοκάκια, το «κούρεμα» 50% του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, η αύξηση της «εισφορά αλληλεγγύης» για μισθωτούς, που ενσωματώνεται πλέον στο φόρο εισοδήματος, κ.ά.
Παράλληλα, ο κ. Κουτσούμπας εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ γιατί «με το μανδύα της ‘πρώτης φοράς αριστερά’, με το παραμύθι της σκληρής διαπραγμάτευσης και της αξιοπρέπειας δήθεν για το συμφέρον του λαού, ψήφισε μέτρα, που καμιά κυβέρνηση στο παρελθόν δεν τόλμησε να φέρει, υπό το φόβο της λαϊκής κατακραυγής και αντίστασης».
«Επιβεβαιώνοντας ότι το σύστημα όχι μόνο ανέχεται αλλά και στηρίζει τέτοιες κυβερνήσεις, προκειμένου να κάνουν τη βρωμοδουλειά και να δίνεται χρόνος στα καθαρόαιμα αστικά κόμματα να ανασυντάσσονται και να ξεπλένονται, για να επανέλθουν στην κυβέρνηση» είπε και τόνισε πως «αυτό το μνημόνιο ούτε διορθώνεται, ούτε στρογγυλεύεται το ίδιο το σύστημα της εκμετάλλευσης, ο καπιταλισμός δεν διορθώνεται».
«Γι’ αυτό και από την πρώτη στιγμή το ΚΚΕ έλεγε πως ο διαχωρισμός δεν είναι μνημόνιο – αντιμνημόνιο, ποιος είναι μνημονιακός και αντιμνημονιακός. Ο πραγματικός διαχωρισμός είναι ταξικός ποιος στηρίζει, υπερασπίζει το σύστημα τα μονοπώλια και την εξουσία τους και ποιος τα αντιπαλεύει , ποιος παλεύει δηλαδή για την αλλαγή τάξης στην εξουσία» κατέληξε.
★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr