Όπως προέκυψε, από έρευνα που δημοσιοποιήθηκε από τον όμιλο περιφερειακών μέσων ενημέρωσης Lannenmedia και πραγματοποιήθηκε από το ινστιτούτο Taloustutkimus, μόνο το ένα τέταρτο (26%) των Φινλανδών υποστηρίζει το σχέδιο ενός νέου προγράμματος αρωγής της Ελλάδας.
Η πλειοψηφία (57%) των ερωτηθέντων διαφωνεί με ένα τρίτο πρόγραμμα, ενώ το 17% των ερωτηθέντων δεν απάντησε στη δημοσκόπηση.
Αυτό σημαίνει ότι οι Φινλανδοί βουλευτές έλαβαν την υπέρ της Ελλάδας απόφαση πηγαίνοντας κόντρα στους ίδιους τους τους ψηφοφόρους!
Στη Γερμανία, σύμφωνα με την δημοσκόπηση «Deutschlandtrend» που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του πρώτο καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD και δημοσιοποιήθηκε την ημέρα της ψηφοφορίας στη Μπούντεσταγκ, το 49% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι η Βουλή πρέπει να απορρίψει την πρόταση, ενώ αντίθετη άποψη εξέφρασε το 46%.
Στην ίδια έρευνα, το 85% εμφανίστηκε να πιστεύει ότι, παρά το νέο πακέτο βοήθειας, η Ελλάδα θα παραμείνει μακροπρόθεσμα εξαρτημένη από την βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μόλις το 11% θεωρεί ότι η ελληνική οικονομία θα προχωρήσει προς τα εμπρός.
Ειδικά στη Φινλανδία, αποκαλύφθηκε ότι η κυβέρνηση τάχθηκε υπέρ της ιδέας της προσωρινής εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη στην έκτακτη σύνοδο του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών των κρατών μελών της νομισματικής ένωσης.
Αυτό προέκυψε από κυβερνητικό έγγραφο το οποίο δημοσιοποιήθηκε στον ιστότοπο του φινλανδικού κοινοβουλίου και έχει ημερομηνία Κυριακή 12η Ιουλίου 2015.
Εκεί αναφέρεται ότι «μια εναλλακτική λύση για τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας μπορεί να βρεθεί σε μια εναλλακτική κατάσταση στην οποία η Ελλάδα θα βρίσκεται προσωρινά εκτός της νομισματικής ένωσης. Ακόμη και αυτή η επιλογή προϋποθέτει εξωτερικό δανεισμό της Ελλάδας».
Ωστόσο, στο έγγραφο προστίθεται ότι η Φινλανδία δεν θα προσπαθούσε να επιβάλει αυτή την απόφαση ούτε θα εμπόδιζε τη διαδικασία.
Τελικά, η Φινλανδία ψήφισε υπέρ της Ελλάδας, με τον υπουργό των Εξωτερικών και αρχηγό του του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος των Φινλανδών, που συμμετέχει στην κυβέρνηση η οποία σχηματίστηκε τον Μάιο, Τίμο Σόινι, να γράφει σε ανάρτησή του στο προσωπικό του ιστολόγιο:
«Δεν ήθελα να υπάρξει μια κυβερνητική κρίση στη Φινλανδία επιπλέον των άλλων προβλημάτων που έχουμε».
Επικράτησε δηλαδή η λογική ακόμη και μεταξύ των πιο σφοδρών πολέμιων των προγραμμάτων βοηθείας.
Ας ελπίσουμε ότι και στην Ελλάδα θα ανθίσει το δένδρο της λογικής…
elzoni.gr