Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Νέα Δημοκρατία: Βγάζει πρόεδρο στις 30 Αυγούστου ενόψει... εκλογών

Νέα Δημοκρατία: Βγάζει πρόεδρο στις 30 Αυγούστου ενόψει... εκλογώνΤην ώρα που όλα δείχνουν ότι η χώρα οδεύει ολοταχώς προς νέες πρόωρες εκλογές (αν δεν είναι Σεπτέμβριος θα είναι Οκτώβριος είχε πει την προηγούμενη εβδομάδα ο Νίκος Βούτσης), στη Νέα Δημοκρατία φαίνεται πως "τρέχουν" να κλείσουν το θέμα του προέδρου και να μην το αφήσουν μέχρι το συνέδριο του ’16. 
Η εκλογή του νέου προέδρου της ΝΔ θα γίνει στο τέλος Αυγούστου από τη βάση, όπως όλα δείχνουν, λίγα 24ωρα μετά τη συνέντευξη του μεταβατικού προέδρου του κόμματος, Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην ΕΡΤ, όπου εξέφρασε την άποψη ότι η εκλογή του νέου προέδρου δεν μπορεί να γίνει... "απ’ όποιον περαστικό που δίνει 2 ευρώ".
Την Παρασκευή συνεδριάζει η Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ και εκεί θα κριθούν όλα. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η εισήγηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος, εκτιμάται πως δεν θα ζητήσει τελικά νομιμοποίηση μέχρι το συνέδριο του κόμματος τον Ιούνιο του 2016. Γιατί μπορεί να δηλώνει ότι δεν θέλει εκλογές, αλλά επειδή τις... βλέπει να έρχονται, θέλει η Νέα Δημοκρατία να είναι έτοιμη για την εκλογική μάχη.

Ο κ. Μεϊμαράκης αναμένεται να εισηγηθεί την εκλογή του νέου προέδρου της παράταξης στις 30 Αυγούστου και σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να έχει δώσει και σχετικές εντολές στον γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκο, προκειμένου να "τρέξουν" τα διαδικαστικά.

Ακόμη ένα ενδιαφέρον ανοιχτό θέμα είναι και οι υποψήφιοι που θα διεκδικήσουν την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας. Από τη στιγμή που θα οριστικοποιηθεί η ημερομηνία της εκλογής, θα ξεκινήσει και η κατάθεση των υποψηφιοτήτων και η συλλογή των υπογραφών για κάθε μια.

Δεν αποκλείεται να είναι υποψήφιος ακόμη και ο πρώην πρόεδρος του κόμματος, που παραιτήθηκε μετά το δημοψήφισμα, Αντώνης Σαμαράς. Θολό είναι το τοπίο όσον αφορά στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Πρόσωπα κοντά στον μεταβατικό πρόεδρο της ΝΔ είναι πως οι αποφάσεις του θα ληφθούν αφού πρώτα ξεκαθαρίσει η εικόνα σχετικά με το ποιοι άλλοι θα διεκδικήσουν την αρχηγία. 


newsit.gr