Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Με μία νέα Κυβέρνηση, που στηρίζεται στη Νέα Δημοκρατία για την μακροημέρευσή της, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ.Τσίπρας και Πρόεδρος του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς κυβερνάει πλέον μαζί με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι απλά συμπλέουν.
Είναι πραγματικά φαινόμενο να είσαι αριστερός και μνημονιακός και να κυβερνάς τη Νέα Δημοκρατία. Να εισηγείται Νόμους ο κ.Τσίπρας και να ψηφίζει η Νέα Δημοκρατία του κ.Μεϊμαράκη. Να δουλεύουν όλοι για σένα. Αυτό σίγουρα δεν θα μπορούσε να συμβαίνει με τον κ.Σαμαρά και αξίζουν συγχαρητήρια και στους δύο. Στον κ.Μεϊμαράκη και στον κ.Τσίπρα.
Μαζί ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία εκπροσωπούν το πολιτικό χθες και το επαχθές χρέος του παρόντος, φιλοδοξώντας να μείνουν κυρίαρχοι και οι δύο στο μέλλον. Γιατί άλλωστε να αφήσουν τα δις ευρώ της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε κάποιον άλλο. Με τους κομματικούς μηχανισμούς τους μπορούν κάλλιστα να εκπροσωπήσουν και το ευρωπαϊκό αύριο στους κουτόφραγκους. 
Λίγο λάδι μόνο χρειάζεται για να διατηρήσει τη Νέα Δημοκρατία στην 50ετία της και να επουλωθεί ο θανάσιμα τραυματισμένος μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ. ΣΥΡΙΖΑ που έχει βουλευτές ταυτόχρονα μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς σε μία σύγκρουση που θυμίζει το CERN.
Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι και η κοινωνία αρέσκεται στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ υπό τον κ.Τσίπρα, προφανώς για το καλό του τόπου και την ευρωπαϊκή ενσωμάτωση της Ελλάδας μαζί με τους τοπικούς προκρίτους και σε χρόνο αόριστο. Συνενοχή που αναμφισβήτητα θα καθυστερήσει δραματικά τη δημοκρατία και την ευημερία των πολιτών αυτής της χώρας. Αν το καινούργιο είναι το παλιό πώς μπορείς να ελπίζεις σε ένα καλύτερο αύριο. 
Ο κ.Τσίπρας που καταψηφίστηκε στη Γερμανία ακόμα και από το DΙE LINKE, το κόμμα που ηγήθηκε στις ευρωπαϊκές εκλογές, δεν κατάφερε να αλώσει την Ευρώπη. 
Δεν κατάφερε να εφαρμόσει το σχέδιο της δραχμής που το κομμένο πια "δεξί του χέρι", πρώην Υπουργός Οικονομικών και εκλεκτός κ.Βαρουφάκης τον ονοματίζει ως εμπνευστή και εντολοδόχο του Σχεδίου εξαθλίωσης της χώρας. 
Κατάφερε όμως να είναι ο απαραίτητος Πρωθυπουργός της χώρας, δεξιός - αριστερός αδιάφορο, μνημονιακός -αντιμνημονιακός το ίδιο, που θα ελέγξει το ρυθμό και χρόνο μετάλλαξης της ελληνικής κοινωνίας. 
Ο απαραίτητος Πρωθυπουργός που θα ξεπουλήσει 50 δις ευρώ περιουσίας του ελληνικού λαού χωρίς να τιμωρηθεί κανείς και χωρίς να λογοδοτήσει ο ίδιος για την παγκόσμια ήττα του. 
Ο απαραίτητος Πρωθυπουργός που δεν πρέπει να έχει κανέναν αντίπαλο, καμία αντιπολίτευση με την πολιτική συνενοχή του κ.Μεϊμαράκη, για να κυβερνάει στο διηνεκές και ασχέτως του Συντάγματος.
Μένει τελικά μόνο μία πρόταση δυσπιστίας από τη Νέα Δημοκρατία, "του ουδέν μονιμότερον πλην του προσωρινού", ώστε ο κ.Τσίπρας να προεδρεύσει δικαίως και αυτήν, όπως και την Ελλάδα, με τη βούλα, το σφράγισμά του… 
 

Λέττα Καλαμαρά