Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΒΑΣΙΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ



http://www.crashonline.gr/wp-content/uploads/2014/04/Vassilis-Oikonomou1.jpg
Ο Υπεύθυνος του Τομέα Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας  της Νέας Δημοκρατίας, κ. Βασίλης Οικονόμου, με αφορμή την 3η Ολομέλεια του Τομέα Εργασίας, Κοινωνικής  Ασφάλισης και Πρόνοιας έκανε την ακόλουθη δήλωση:




«Δυστυχώς οι προειδοποιήσεις μας επαληθεύτηκαν από τις δραματικές εξελίξεις στο χώρο των ασφαλιστικών  ταμείων, μετά τις άστοχες και άνευ προηγούμενου πρόχειρες κινήσεις της δήθεν "αριστερής" κυβέρνησης, που φέρνουν τους χιλιάδες συνταξιούχους στα πρόθυρα της απόγνωσης. 
Οι μειώσεις των κύριων και των επικουρικών συντάξεων που πέτυχε η «περήφανη» διαπραγμάτευση Τσίπρα (μέσω της αύξησης των εισφορών στον ΕΟΠΥΥ) θα φανούν τον επόμενο μήνα με την αναδρομική περικοπή από 50 έως 150 ευρώ για κάθε συνταξιούχο. Θα ακολουθήσει το κυρίως μενού περικοπών που θα έρθει το Σεπτέμβριο με το ασφαλιστικό….
Και όλα αυτά με άδεια τα ασφαλιστικά ταμεία από τα διαθέσιμά τους για να υποστηρίξουν την αποτυχημένη διαπραγμάτευση Τσίπρα-Βαρουφάκη των προηγούμενων 6 μηνών. Πότε θα επιστρέψουν τα εκατοντάδες εκατομμύρια που τα χρειάζονται σήμερα, περισσότερο από ποτέ, τα ταμεία; Απάντηση δεν δίνεται από κανέναν κυβερνητικό παράγοντα! (Παραιτημένο ή μη….). Η Νέα Δημοκρατία θα εγγυηθεί το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας και θα διασφαλίσει την απρόσκοπτη καταβολή των συντάξεων στους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Η πρωτοβουλία της Νέας Δημοκρατίας για τη διενέργεια ενός Φόρουμ για την Κοινωνική Ασφάλιση το Σεπτέμβριο, θα είναι η απάντηση στους έωλους πειραματισμούς της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου».