Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Το «Μένουμε Ελλάδα» στη καταπράσινη Ζάχολη , ένα χωριό γιά διακοπές στη φύση χειμώνα - καλοκαίρι

Το «Μένουμε Ελλάδα», η μοναδική καθημερινή ζωντανή εκπομπή που προβάλλει τον τουρισμό, τον πολιτισμό και στηρίζει την Περιφέρεια και τα ελληνικά προϊόντα.
Η Ρένια Τσιτσιμπίκου και ο Πέτρος Κουμπλής μάς ταξιδεύουν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας μέσα από ρεπορτάζ για γνωστούς και άγνωστους προορισμούς, με πρωταγωνιστές τους ανθρώπους.
Πριν από  μερικές ημέρες η δημοφιλής αυτή εκπομπή της ΕΡΤ1 βρέθηκε για μία ακόμη φορά ( 4η φορά) στη Δυτική Κορινθία στα ορεινά του Δερβενίου και συγκεκριμένα,   στη καταπράσινη Ζάχολη, ένα χωριό γιά διακοπές στη φύση χειμώνα - καλοκαίρι .

Στην άλλοτε "μητρόπολη" της Δυτικής Κορινθίας , την Ζάχολη , η κάμερα της  εκπομπής  «Μένουμε Ελλάδα» κατέγραψε και μας παρουσίασε , με φόντο μοναδικές εικόνες της ελληνικής φύσης, τα παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής , τις ασχολίες των κατοίκων της, που άφησαν την Αθήνα και ήρθαν να ζήσουν εδώ στη Ζάχολη. 


Η κάμερα της εκπομπής μας ξενάγησε και στην ιστορική και μεγαλοπρεπή εκκλησία του Αγίου Γεωργίου όπου ο Ιερέας του χωριού π. Παναγιώτης Μεντζελίδης αναφέρθηκε στο ιστορικό του Ιερού Ναού που οι προγονοί μας έκτισαν μέσα σε 39 ημέρες τον Ιούνιο του 1811. 

Τέλος η εκπομπή έκλεισε με χορούς του τόπου μας που απέδωσε το 15μελές χορευτικό τμήμα του πολιτιστικού συλλόγου "ΕΥ ΖΗΝ" Ευρωστίνης.


Το αφιέρωμα στη Ζάχολη, είναι διάρκειαs 12 περίπου λεπτών  και  ξεκινά στο 12.40 του βίντεο ενώ το  χορευτικο εχει δίλεπτη διάρκεια και ξεκινά στο 23.00 και καταλήγει στο 25.21 του βίντεο.

απολαύστετο: video