Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

O Βενιζέλος βλέπει ως... παράσιτο τη ΔΗΜΑΡ ( video)

ven
Η ΔΗΜΑΡ βρέθηκε στο επίκεντρο των δηλώσεων του Ευάγγελου Βενιζέλου στη διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε σε KONTRA, ΕΧΤΡΑ CHANNEL και ACTION24, το βράδυ της Τρίτης.
Ο κ. Βενιζέλος, αν και δεν θέλησε να χρησιμοποιήσει χαρακτηρισμούς για τον Φώτη Κουβέλη προσωπικά, μίλησε με σκληρή γλώσσα για τις τακτικές της ΔΗΜΑΡ, για την οποία είπε πως λειτουργεί παρασιτικά προς το ΠΑΣΟΚ.
«Επιχειρεί να κλέψει ιδέες και στελέχη από εδώ και από εκεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.
Ακόμη σημείωσε με νόημα πως «πολιτικό ήθος σημαίνει έχω σταθερότητα, θάρρος, αναλαμβάνω ρόλο και κόστος και δεν είναι οι υποκρισίες, τα καλά λόγια οι γλυκές συμπεριφορές».

Ασφαλώς, όλα τα παραπάνω συνδέονται και με την πρόσφατη κοινή εμφάνιση του Φώτη Κουβέλη με τον Γιώργο Παπανδρέου στην παρουσίαση του βιβλίου της Μαριλένας Κοππά.
Έτσι, σε ερώτηση για τη στάση του κ. Παπανδρέου, ο κ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε μεν πως δεν τον θεωρεί αντίπαλο, ωστόσο, σημείωσε πως αν υπάρχει ένας Έλληνας που πρέπει να ενδιαφέρεται για την επιτυχία μας, αυτός θα έπρεπε να είναι ο Γιώργος Παπανδρέου.
Παράλληλα τόνισε ότι δεν προχώρησε στη διαγραφή του μετά την καταψήφιση του άρθρου για τις τράπεζες στην ψηφοφορία της 30ης Μαρτίου «γιατί αυτό είναι παλιές πρακτικές». «Επειδή, δηλαδή, ο Παπανδρέου διέγραψε τον Σημίτη, το ίδιο θα έπρεπε να κάνουμε κι εμείς;» αναρωτήθηκε με νόημα…
Για την πορεία του ΠΑΣΟΚ και τυχόν απορρόφησή του από την Ελιά ο κ. Βενιζέλος ήταν κατηγορηματικός: «Δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο. Το ΠΑΣΟΚ είναι χρήσιμο ως κοινοβουλευτική ομάδα επειδή ελέγχει την κυβέρνηση».
Ακόμη σημείωσε πως δεν θεωρεί πρόβλημα τα χαμηλά ποσοστά που εμφανίζει η Ελιά στις μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις:
«Το πρόβλημα των εκλογών είναι του ΣΥΡΙΖΑ και των δημοσκοπήσεων», είπε.
Για το ελληνικό χρέος, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε σίγουρος πως «η Ελλάδα θα επιβεβαιώσει τη βιωσιμότητα του χρέους της με μικρές παραμετρικές αλλαγές σε ποσοστό επί του ΑΕΠ εντυπωσιακά μικρότερο πολύ κοντά στον ευρωπαϊκό μέσο όρο».
Τέλος, αναφερόμενος στη συνεργασία με τη ΝΔ ο κ. Βενιζέλος είπε: «Η χώρα θα έχει ανάγκη για τα πολλά επόμενα χρόνια από κυβερνήσεις συνεργασίας που πρέπει να είναι πρωτίστως προοδευτικές και αν όχι τότε φιλοευρωπαϊκές».

Video

ysterografa.gr