Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Γιώργος Δέδες - Μαριλένα Σούκουλη: συμμέτοχοι στην αγωνία των παραγωγών



http://www.pelopsnews.gr/content/news/news-1912042014222513.jpg 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τις περιοχές της Νεμέας που επλήγησαν από τη χαλαζόπτωση των τελευταίων ημερών επισκέφτηκαν την Τρίτη ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου και επικεφαλής της Δημοκρατικής Πελοποννησιακής Συνεργασίας Γιώργος Δέδες και η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Μαριλένα Σούκουλη, συνοδευόμενοι από τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους Τέλη Καλλη και Τάσο Μπιτζιο. Οι δύο αυτοδιοικητικοί διαπίστωσαν από κοντά τη μεγάλη καταστροφή στις καλλιέργειες, η οποία δημιουργεί έντονη αγωνία στους παραγωγούς, καθώς αυτή την εποχή οι καλλιέργειες βρίσκονται στην φάση της ανθοφορίας. Kαι η χαλαζόπτωση αναμένεται ότι θα επηρεάσει την καρποφορία όχι μόνο της φετινής, αλλά και της επόμενης χρονιάς, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το εισόδημα του παραγωγού.
Ο Γιώργος Δέδες και η Μαριλένα Σούκουλη ενημερώθηκαν για την επίσκεψη των ελεγκτών του ΕΛΓΑ, οι οποίοι έκαναν την καταγραφή των ζημιών. Γνωστοποίησαν στους αγρότες πως ο οργανισμός σήμερα έχει δυνατότητες να καλύψει -άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις- τις ζημιές και παράλληλα, επέστησαν στους παραγωγούς την ανάγκη να ασκηθούν πιέσεις, ώστε να προχωρήσει γρήγορα η εξατομίκευση, για να αποζημιωθούν στο ακέραιο για τις επιπτώσεις της καταστροφής. 
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης καταδίκασε και τον εμπαιγμό της απερχόμενης περιφερειακής ηγεσίας, καθώς ο κ. Τατούλης, στην πρόσφατη επίσκεψη του, υποσχέθηκε επιπλέον ενίσχυση, με χρήματα από πόρους της Περιφέρειας, αν και γνωρίζει καλά πως κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, αφού απαγορεύεται ρητά από τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς.
Στη συνέχεια ο Γιώργος Δέδες, η Μαριλένα Σούκουλη και οι περιφερειακοί σύμβουλοι βρέθηκαν με κατοίκους σε κεντρικό καφενείο στις Αρχαίες Κλεωνές, όπου συζήτησαν γενικότερα προβλήματα της περιοχής, ένα εκ των οποίων είναι και η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τα αυξημένα διόδια. Οι κάτοικοι ζήτησαν από τον κ. Δέδε να παρέμβει, ώστε να αποδοθεί από την εταιρεία Μορέας και στους κατοίκους των Αρχαίων Κλεωνών, το καθεστώς που έχει αποδοθεί στους κατοίκους του Σπαθοβουνίου για την διέλευση από τα διόδια.
Με την ευκαιρία ο κ. Δέδες ενημέρωσε τους κατοίκους για τις δράσεις που έχουν υλοποιηθεί στην περιοχή από τον ίδιο, κατά την θητεία του στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας.


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – ΠΡAΞΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Γραφείο Τύπου Υπ. Περιφερειάρχη Πελοποννήσου
ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΔΕ