Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ, ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ITAR – TASS

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, κ. Γ. Δέδες, υποδέχτηκε στο γραφείο του στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, τον Διευθυντή στην Ελλάδα του Ρωσικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ITAR-TASS, κ. Μαλίνωφ. 

Πρόκειται για τη δεύτερη επίσκεψη του κ. Μαλίνωφ στην Περιφερειακή Ενότητα, με σκοπό την τουριστική προώθηση της Κορινθίας, μέσω εκτενούς ρεπορτάζ από το μεγάλο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο. Αξίζει να σημειωθεί πως από την πρώτη κιόλας περιήγηση του κ. Μαλίνωφ στο Νομό, επιτεύχθηκε η σημαντική προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Κορινθίας στην επίσημη ιστοσελίδα του ITAR-TASS, μέσω των προσωπικών του αναφορών και δημοσιεύσεων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης, αφού ευχαρίστησε θερμά τον Διευθυντή και έγκριτο Δημοσιογράφο του πρακτορείου για τη μεταξύ τους συνεργασία, που έχει πλέον εδραιωθεί, χαρακτήρισε σε δηλώσεις του ως ιδιαίτερα σημαντική τη συμβολή του κ. Μαλίνωφ στην ανάπτυξη ισχυρού τουριστικού ρεύματος από τη Ρωσία προς την Κορινθία. Ο κ. Δέδες επιπρόσθετα, αναφέρθηκε στις εμπορικές και ευρύτερες συνεργασίες που απορρέουν από το ρεύμα του τουρισμού στο Νομό, γεγονός που αδιαμφισβήτητα αποτελεί το ευκταίο στην παρούσα δυσχερή οικονομική περίοδο. 

Σύμφωνα με πρόγραμμα που κατάρτισε η Περιφερειακή Ενότητα, ο κ. Μαλίνωφ θα περιηγηθεί και θα φιλοξενηθεί στο Νομό, θα συναντήσει αυτοδιοικητικούς φορείς και παράλληλα θα ξεναγηθεί σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία της περιοχής. Μέσα από τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει χωρίς οικονομικό κόστος η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας για την τουριστική προβολή ολόκληρου του Νομού, ο ίδιος θα έχει την ευκαιρία να συγκρίνει σε σχέση με την προηγούμενη φορά, την εικόνα της Κορινθίας που έχει συγκρατήσει.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Μαλίνωφ, χαρακτήρισε ως ενδιαφέρον και ελκυστικό προορισμό την Κορινθία για τους Ρώσους τουρίστες, αναφέρθηκε δε, στο σημαντικό πλεονέκτημα της εγγύτητας του Νομού με την Αθήνα και δήλωσε λάτρης των αρχαιολογικών χώρων-μνημείων και των τοπικών προϊόντων της Κορινθίας.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ