Στη νότια Ελλάδα, ο δίσκος της Σελήνης κάλυψε τον ηλιακό δίσκο σε ποσοστό έως 10%, ενώ στη βόρεια Ελλάδα η κάλυψη ήταν μικρότερη.Αντίστοιχα, η διάρκεια της έκλειψης ήταν μεγαλύτερη στη νότιο Ελλάδα (πάνω από μια ώρα στην Κρήτη) και μικρότερη στη Βόρεια Ελλάδα (περίπου μισή ώρα στη Θεσσαλονίκη).
Αναλυτικότερα, στην Αθήνα η έκλειψη είχε διάρκεια από 15:08 έως 16:05, στη Θεσσαλονίκη από 15:16 έως 15:47, στην Πάτρα από 15:06 έως 16:00 και στα Χανιά από 15:04 έως 16:17. Το μέγιστο της έκλειψης έλαβε χώρα περίπου στο μέσον αυτών των χρονικών διαστημάτων.
Ολική, δακτυλιοειδής, μερική
Οι ηλιακές εκλείψεις συμβαίνουν όταν η Σελήνη βρεθεί ανάμεσα στη Γη και τον Ήλιο. Η ολική έκλειψη συμβαίνει όταν ο ηλιακός δίσκος καλύπτεται εντελώς από τη σιλουέτα του φεγγαριού, ενώ η δακτυλιοειδής έκλειψη εμφανίζεται όταν η Σελήνη βρίσκεται στη μέγιστη απόστασή της από τη Γη και δεν μπορεί να καλύψει ολόκληρο τον ηλιακό δίσκο, οπότε αφήνει έναν δακτύλιο φωτός γύρω από τη σκιά του φεγγαριού.
Στην ένθετη αριστερά, η πορεία που ακολούθησε η σκιά της Σελήνης σε animation της NASA.
H έκλειψη της 3ης Νοεμβρίου ήταν «υβριδική» επειδή ξεκίνησε ως δακτυλιοειδής και συνεχίστηκε ως ολική για ορισμένες περιοχές του κόσμου. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η απόσταση μέχρι τη Σελήνη δεν είναι ακριβώς ίδια από όλα τα σημεία του πλανήτη και όλες τις ώρες.
Η έκλειψη ξεκίνησε ως δακτυλιοειδής όταν η σκιά της Σελήνης άγγιξε τη Γη στις 13.05 ώρα Ελλάδας, περίπου 1.000 χιλιόμετρα ανατολικά του Τζάκσονβιλ της Φλόριντα.
Η σκιά κινήθηκε στη συνέχεια ανατολικά στον Ατλαντικό και έγινε ορατή ως ολική έκλειψη. Η κεντρική Γκαμπόν ήταν η καλύτερη περιοχή για την παρατήρηση της ολικής έκλειψης, η διήρκεσε περίπου ένα λεπτό στις 15.50 ώρα Ελλάδας.
Περιοχές που βρίσκονται βόρεια και νότια της διαδρομής που ακολούθησε η σκιά της Σελήνης είδαν μια μερική έκλειψη.
Το φαινόμενο ολοκληρώθηκε όταν η σκιά έφτασε στη νότια Αιθιοπία και τη Σομαλία γύρω στις 17.30 ώρα Ελλάδας.