Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Το Περιστέρι «πλημμύρισ​ε» από...νιάτ​α - Ο 1ος Λαϊκός Αγώνας Περιστερίο​υ στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία..​.video

Λίγα δευτερόλεπτα πριν από την εκκίνηση του 1ου Λαϊκού Αγώνα Περιστερίου
Νέοι (κάθε ηλικίας) έτρεξαν για την πόλη τους, για την υγεία τους, για την ιδέα του αθλητισμού
Συγχαρητήρια στον δήμαρχο Ανδρέα Παχατουρίδη, στους συνεργάτες του και τους χορηγούς για την εξαιρετική πρωτοβουλία
Άρτια οργάνωση που θα πρέπει να καθιερωθεί και να γίνει θεσμός
 
Του Λευτέρη Χ.Θεοδωρακόπουλου /pinakio.blogspot.gr

 
Αυτός ο αγώνας ήταν διαφορετικούς από τους άλλους...Κι αυτό γιατί μια ολόκληρη πόλη πλημμύρισε από νιάτα, ζωντάνια, χαμόγελα και ενέργεια. 
Ήταν ο 1ος Λαϊκός Αγώνας Περιστερίου, όπου χιλιάδες Περιστεριώτες νέοι (κάθε ηλικίας) βρέθηκαν να αγωνιστούν για να στείλουν το δικό τους μήνυμα.

Λιλιπούτιοι δρομείς που πριν λίγους μήνες περπάτησαν και έμαθαν να τρέχουν «πνίγηκαν» στην αγκαλιά του Δημάρχου της πόλης Ανδρέα Παχατουρίδη.
Απλοί πολίτες κρατώντας αγκαλιά τα μωρά τους έτρεξαν κι αυτοί, αλλά και άνθρωποι μεγάλοι σε ηλικία αγωνίστηκαν δίνοντας έτσι το παράδειγμα πως ή ζωή είναι ένας διαρκής αγώνας.
Η εκκίνηση είχε προγραμματιστεί για τις 10:00 το πρωί κι όμως παρά το γεγονός ότι ήταν Κυριακή ο κόσμος και οι δρομείς είχαν αρχίζει να συγκεντρώνονται από τις 8:00.
Λίγα λεπτά πριν την επίσημη έναρξη ο δήμαρχος απεύθυνε χαιρετισμό και μετά ο εκφωνητής έδινε το πρόσταγμα...5...4...3...2...1...και.... οι δρόμοι του Περιστερίου γέμισαν από νιάτα...



Πρώτοι το νήμα έκοψαν οι πρωταθλητές Γιώργος Νικέλης και Γιώργος Ανδριανός.

Ο δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης και οι συνεργάτες του βρισκόταν στο σημείο του τερματισμού όπου και χειροκροτούσαν τον κάθε αθλητή ξεχωριστά για την προσπάθεια του.
Αξίζει δε να σημειωθεί πως όλα τα παιδιά που συμμετείχαν ανταμείφθηκαν με πλούσια δώρα από χορηγίες που εξασφάλισε ο Δήμος.

Πάντως σήμερα στο Περιστέρι οι πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των τοπικών αρχόντων τους και των διοργανωτών αποδεικνύοντας την ενεργητικότητα και ταυτόχρονα την μαχητικότητα τους κόντρα στο ρεύμα των ημερών...
Συγχαρητήρια σε όσους αγωνίστηκαν, στο Δήμαρχο και το επιτελείο του, στους χορηγούς που στήριξαν αυτή την προσπάθεια και ευχή όλων να γίνει θεσμός ο Λαϊκός Αγώνας Περιστερίου.

Ο φίλος του Πινακίου Ηλίας Βερβαινιώτης (#64#) με την παρέα του έτρεξε στον αγώνα


















Από την επίσημη σελίδα του Α. Παχατουρίδη στο facebook