Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Εταιρία... φάντασμα παρακολουθούσε τον Καραμανλή – Τι αποκάλυψε μάρτυρας – κλειδί

Εταιρία... φάντασμα παρακολουθούσε τον Καραμανλή – Τι αποκάλυψε μάρτυρας – κλειδί

Λίγες μέρες μετά τη «βόμβα» πως ο Μιχάλης Καρχιμάκης καλείται να καταθέσει ως ύποπτος για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, στο προσκήνιο επανέρχονται οι υποκλοπές σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή.
Επενδυτική εταιρεία συμβούλων με σχεδόν μηδενικό κύκλο εργασιών χρησιμοποιούσαν ως "κέλυφος" Ελληνοαμερικανοί προκειμένου να κάνουν υποκλοπές στη χώρα μας, γράφει σήμερα η Real News.

Οι υποκλοπές συνέχισαν και μετά το 2005, όταν και αποκαλύφθηκαν. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ως εκπρόσωπος της εταιρείας εμφανιζόταν νεαρό άτομο, αλλά πίσω από αυτήν ήταν τρεις Ελληνοαμερικανοί, οι οποίοι ενημέρωναν την NSA, την αμερικανική μυστική υπηρεσία με έδρα το Μέριλαντ.
Ο γ' τακτικός ανακριτής απέστειλε δύο αιτήματα δικαστικής συνδρομής στην Αμερική και τη Ρωσία.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας, με το ΑΦΜ της εν λόγω εταιρείας είχαν αγοραστεί 4 κινητά. Τα τρία από αυτά χρησιμοποιήθηκαν στις πρώτες υποκλοπές την περίοδο 2004-2005. Ωστόσο, όταν η υπόθεση αποκαλύφθηκε, απενεργοποιήθηκαν.

Περίπου 2 μήνες μετά, το τέταρτο που είχε μείνει ανενεργό, ενεργοποιήθηκε, προκειμένου να αρχίσουν και πάλι οι παρακολουθήσεις στα τηλέφωνα του Κώστα Καραμανλή, αλλά και άλλων προσώπων. Οι παρακολουθήσεις συνεχίστηκαν τουλάχιστον μέχρι το 2007, κάτι που φαίνεται να ήταν και το μεγάλο λάθος των υποκλοπέων, γράφει η εφημερίδα.

Οι ελληνικές αρχές τους εντόπισαν και η ΕΥΠ άρχισε να παρακολουθεί το εν λόγω τηλέφωνο. Μέσα από την παρακολούθηση διαπιστώθηκε ότι οι Ελληνοαμερικανοί συνομιλούσαν με το Μέριλαντ.

Συγκεκριμένα, σε μια από τις πρώτες κλήσεις που έγιναν μετά από την ενεργοποίηση του «εφεδρικού» κινητού, ο Ελληνοαμερικανός που τηλεφωνούσε από την Ελλάδα ζητούσε οδηγίες από τους ανωτέρους τους πως θα κινηθεί από τη στιγμή που αποκαλύφθηκαν.
Ο άνθρωπος «κλειδί»

Όλα αυτά τα στοιχεία έφτασαν στα χέρια του γ' τακτικού ανακριτή Δημήτρη Φούκα από άνθρωπο που είχε διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στις παρακολουθήσεις των υποκλοπέων. Έτσι, ο Δ. Φούκας ζήτησε τη συνένωση της δικογραφίας των υποκλοπών με εκείνη που αφορούσε στο σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή.
Μάλιστα, ο άνθρωπος που παραχώρησε αυτά τα σημαντικά στοιχεία υπέδειξε και έναν Αμερικανό ως άνθρωπο με κομβικό ρόλο στις υποκλοπές.
.
Ο μάρτυρας κλειδί συνδέει τον αλλοδαπό με το σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή
Σύμφωνα πάντα με τη Realnews, «το εν λόγω άτομο πηγαινοερχόταν στη χώρα μας από το 1997 έως τουλάχιστον το 2010 σε συγκεκριμένες κρίσιμες χρονικές περιόδους που συγκέντρωναν το ενδιαφέρον των Αμερικανών.
Μετά τις αποκαλύψεις έφυγε, αλλά επέστρεψε το διάστημα που ήταν σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για τον αγωγό South Stream.

Το πρόσωπο είχε έρθει στην Ελλάδα με την ιδιότητα του διπλωματικού υπαλλήλου, αλλά από τη δικαστική έρευνα προέκυψε ότι δεν ήταν διπλωμάτης αλλά κατάσκοπος. Ο μάρτυρας κλειδί συνδέει τον αλλοδαπό με το σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή κι έχει δώσει τόσα στοιχεία για το πρόσωπο αυτό που αναμένεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του μόλις βρεθούν και φωτογραφίες του, ώστε να τον αναγνωρίσει.
 
νεςσιτ.γρ