Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Τι λένε τα ΜΜΕ των ΗΠΑ για τη δολοφονία

dolofona
Το γεγονός της δολοφονίας των δύο μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, προβάλλουν αρκετά αμερικανικά ΜΜΕ, με ανταποκρίσεις από την Αθήνα.
Η «Νιου Γιορκ Τάιμς» αναφέρει ότι ένοπλοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα σκότωσαν δύο ανθρώπους και τραυμάτισαν τρίτο, έξω από τα γραφεία του «νεοφασιστικού κόμματος» της Χρυσής Αυγής, σ’ ένα βόρειο προάστιο της Αθήνας, σύμφωνα με την αστυνομία, ενώ η Χρυσή Αυγή κάνει λόγο για «πολιτικά υποκινούμενη επίθεση», όπως τονίζεται.
Η «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ» επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι οι δολοφονίες λαμβάνουν χώρα εν μέσω επιχείρησης της κυβέρνησης για την ποινική δίωξη του κόμματος ως εγκληματικής οργάνωσης, με τους δημοσιογράφους να σχολιάζουν πως το γεγονός ότι οι πυροβολισμοί ρίχτηκαν έξω από τα τοπικά γραφεία του κόμματος της Χρυσής Αυγής, έχει πυροδοτήσει τις εικασίες περί ύπαρξης πολιτικών κινήτρων.
Στα δημοσιεύματα καταγράφονται οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου ότι «οι δολοφόνοι θα συλληφθούν και θα τιμωρηθούν» και του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια ότι «ο νόμος θα εφαρμοστεί σε όλους. Δεν θα επιτραπεί να γίνει η χώρα πεδίο εκκαθάρισης λογαριασμών για οποιαδήποτε αιτία».
Σε ανταποκρίσεις και ραδιοτηλεοπτικές αναφορές προβάλλονται και πληροφορίες- εκτιμήσεις ότι πρόκειται πιθανώς για ενέργεια της ακροαριστερής εγχώριας τρομοκρατίας, υπογραμμίζοντας ότι η αστυνομία δήλωσε ότι την έρευνα ανέλαβε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.
Στο μεταξύ, η Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή (AJC), με ανακοίνωσή της, καταδικάζει τη δολοφονία δυο μελών της Χρυσής Αυγής και τον τραυματισμό ενός τρίτου. Ο εκτελεστικός διευθυντής της Επιτροπής, Ντέιβιντ Χάρις, δήλωσε ότι «σε μια δημοκρατική κοινωνία, το να παίρνεις τον νόμο στα χέρια σου θα πρέπει να απορρίπτεται κατηγορηματικά», προσθέτοντας ότι «όσο και αν είμαστε σταθερά αντίθετοι στην άθλια νεοναζιστική ιδεολογία της Χρυσής Αυγής και των εμπρηστικών τακτικών της, μας τρομάζουν εκείνοι, που, για τον οποιονδήποτε λόγο, θα διέπρατταν φόνο και απόπειρα δολοφονίας».

ysterografa.gr