Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Ο Αστέρας Δερβενίου 1 - 0 τον Κύψελο Κορίνθου

Μετά από έναν δυνατό αγώνα, ο Αστέρας Δερβενίου πέτυχε στο “Κώστας Βυζάς” τη δεύτερη κατά σειρά νίκη του, νικώντας τον Κύψελο Κορίνθου με σκορ 1 – 0.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τον Κύψελο να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να πιέζει τον Αστέρα. Δημιούργησε στο πρώτο 15λεπτο δύο εξαιρετικές φάσεις, στις οποίες ο τερματοφύλακας Λιβανός του Αστέρα  στο 8’ απέκρουσε χαμηλά στη δεξιά γωνία του ένα σουτ του Δαμαλά και στο 14’ έκλεψε την μπάλα από τα πόδια του Καρσιώτη σε τετ-α-τετ.
  Στο 29’ ο Αστέρας πέτυχε το νικητήριο τέρμα του με τον Αναγνωστόπουλο, ο οποίος κτύπησε ένα πλάγιο φάουλ και η μπάλα, χωρίς να την ακουμπήσει κανένας από τους επιθετικούς και τους αμυντικούς που πήγαν προς την πορεία της, κατέληξε στα δίχτυα του αδρανήσαντα στη φάση τερματοφύλακα Ντασή, ο οποίος μάλλον περίμενε άλλη εξέλιξη της φάσης. Ο Αστέρας μετά το τέρμα που πέτυχε, στεκόταν καλύτερα στο γήπεδο, αλλά οι τελικές προσπάθειες των παικτών του ήταν φλύαρες.
Image Hosted by ImageShack.us
Στο β’ μέρος ο Αστέρας μπήκε φουριόζος για να “καθαρίσει” τον αγώνα. Η προσθήκη του ποιοτικού Λιθοξόου, του έδωσε φρέσκο αέρα στην επίθεση, αλλά ο Πρίφτης σπατάλησε τουλάχιστον τρεις ευκαιρίες. Ο Λιθοξόου τον βρήκε φάτσα με το τέρμα στο 55’, αλλά αυτός έστειλε την μπάλα άψυχα πάνω στον τερματοφύλακα. Στο 63’ μετά από ωραία ενέργεια του Λιθοξόου από τ’ αριστερά, βρέθηκε πρώτος μεταξύ δύο άλλων συμπαικτών του στη μικρή περιοχή του Κύψελου, αλλά καθυστέρησε και κοντραρίστηκε. Και τέλος στο 69’, έφυγε μόνος του, αφού πέρασε στο σπριντ τον Στεργίου, αλλά σούταρε έξω από την περιοχή, αντί να πλησιάσει κι άλλο την εστία του Κύψελου. Ενδιάμεσα στο 58’ ο Μετεβελής βρήκε στο απέναντι δοκάρι τον Πεθαίνο, ο οποίος κέρδισε στον αέρα τον ψηλότερό του Εσμέτοβ, αλλά η εξ’ επαφής κεφαλιά του πήγε πάνω στον τερματοφύλακα Ντασή.
Αφού κόπασε η επιθετικότητα του Αστέρα, ο Κύψελος άρχισε να ζητά την ισοφάριση, κυρίως δε με την είσοδο του δραστήριου Μαλαχάτη. Όμως η άμυνα του Αστέρα με το καλό και προσεκτικό παιχνίδι της και με πολύ ουσιαστικό το Γκόλγκαρη, που μπήκε στη θέση του τραυματισθέντος Πολύζου, κρατούσε εξαιρετικά. Ο Λιβανός δεν έχασε καμία εναέρια φάση και γενικά, παρά τη διάθεση και το δυνατό παιχνίδι των Κυψελιωτών, ο αγώνας πήγαινε με τον Αστέρα κυρίαρχο. Όμως στο 89’ σε μια καραμπόλα των αμυντικών του Αστέρα, η μπάλα με περίεργη τροχιά, στρώθηκε στον αμαρκάριστο στη μικρή περιοχή Μαρούδα, που σούταρε άτσαλα πάνω από το δοκάρι του Λιβανού. Προηγούμενα στο 87’ ο διαιτητής απέβαλλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Εσμέτοβ του Κύψελου, γιατί έστρωσε την μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή του Αστέρα.
Ο διαιτητής κ. Μπετσόγλου έκανε μικρά λάθη, που δεν επηρέασαν τον αγώνα. Οι βοηθοί του κ.κ. Α. Μπουρτζοβίτης και Θανασενάρης ήταν καλοί.
ΑΣΤΕΡΑΣ: Λιβανός, Μαστρογιαννόπουλος, Μετεβελής, Πολύζος (62’ Γκόλγκαρης), Γιαννόπουλος, Αντωνόπουλος, Αναγνωστόπουλος, Στεφανάκος, Μερκούρης (52’ Λιθοξόου), Πρίφτης, Πεθαίνος (58’ Κουτρούλης).