Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

H επιστολή συμπαράστασης του Βύρωνα Πολύδωρα προς τους Νεμέατες αγρότες και η ευχαριστήρια της ΕΑΣ Νεμέας

H επιστολή συμπαράστασης του Βύρωνα Πολύδωρα προς τους Νεμέατες αγρότες και η ευχαριστήρια της ΕΑΣ Νεμέας
Με αφορμή την καίρια τοποθέτηση του κ. Βύρωνα Πολύδωρα στη Βουλή σχετικά με τις εκριζώσεις των αμπελώνων και τα προβλήματα των αγροτών - αμπελουργών, το Δ.Σ. της Ε.Α.Σ. Νεμέας του απέστειλε χθες 24-10-2013 μια επιστολή στήριξης.
Ο κ. Πολύδωρας ανταποκρίθηκε άμεσα με μια επιστολή συμπαράστασης προς τους Νεμεάτες αμπελουργούς, εκφράζοντας παράλληλα και τον θαυμασμό του για όσα ο κάμπος της Νεμέας συμβολίζει.

Αναλυτικά οι δύο επιστολές

ΝΕΜΕΑ, 24/10/2013   
ΠΡΟΣ: Βουλευτή Νέας Δημοκρατίας
Κ. Βύρων Πολύδωρα
ΘΕΜΑ: Ερώτηση στη Βουλή σχετικά με τις εκριζώσεις αμπελώνων

Κ.Πολύδωρα,
Τα παιχνίδια που παίζονται στις πλάτες των παραγωγών της Νεμέας αλλά και όλης της Κορινθίας έχουν πάρει τεράστιες διαστάσεις και η χθεσινή σας ερώτηση στη Βουλή σχετικά με τις εκριζώσεις των αμπελώνων που δεν έχουν άδεια, την οποία επιβάλει η Ε.Ε. στο όνομα της δήθεν προστασίας της ποιότητας του οίνου, ήταν μια ανάσα μέσα στην δυσάρεστη επικαιρότητα των τελευταίων ημερών. Η παρέμβασή σας δείχνει έναν άνθρωπο με κοινωνική συνείδηση και με κατανόηση του κόπου που η αγροτική παραγωγή απαιτεί καθώς είστε μία αξιοθαύμαστη εξαίρεση μέσα στο κοινοβουλευτικό χώρο αφού φτάσατε στον πυρήνα του προβλήματος που ο αγρότης – αμπελουργός αντιμετωπίζει εδώ και μήνες με την παραλαβή από το ΥΠΑΑΤ των σχετικών επιστολών για άμεσο έλεγχο των, κατά το Υπουργείο, παράνομα φυτεμένων αμπελιών. Τέλος το γεγονός ότι θίξατε το θέμα της λαθραίας εισαγωγής οίνου, το οποίο κανένας δεν τολμά να αγγίξει και να παραδεχτεί, δείχνει πόσο μακριά είστε από κάθε είδους διαπλοκή.
Η Νεμέα ως οινοπαραγωγική περιοχή με ζώνη ΟΠΑΠ θα σβήσει σε περίπτωση που το απολυταρχικό αυτό μέτρο εφαρμοστεί. Για το λόγο αυτό το Δ.Σ. της Ε.Α.Σ. Νεμέας χαιρετίζει την τοποθέτησή σας αυτή και δηλώνει πρόθυμο να προσφέρει την στήριξή του με οποιοδήποτε τρόπο χρειαστεί.

ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΝΕΜΕΑΣ
ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΕΩΡΓΟΥΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

apopsi24.gr