Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ που φλερτάρουν με την Τ.Α.

Κύμα φυγής προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση σηκώνεται στο εσωτερικό των κομμάτων. Η πενταετής διάρκεια της επόμενης θητείας Δημάρχων και Περιφερειαρχών και η αβεβαιότητα για τη σύνθεση της επόμενης βουλής, σε συνδυασμό με την απαξίωση του πολιτικού συστήματος, δημιουργούν σε πολλούς βουλευτές τάση εξόδου από την κεντρική πολιτική σκηνή με διασφάλιση, ταυτόχρονα, της παρουσίας τους στα κοινά.
Σε γαλάζιους πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς κύκλους η ονοματολογία εντείνεται αφού άλλοι έχουν ήδη εκδηλώσει δημόσια το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και άλλοι το σκέφτονται και το συζητούν με τοπικούς παράγοντες και πολιτικούς τους φίλους. Ειδικότερα:

Νικήτας Κακλαμάνης, βουλευτής Α Αθήνας, έχει δηλώσει ότι σκέφτεται σοβαρά να είναι υποψήφιος για το Δήμο της Αθήνας ανεξάρτητα αν θα πάρει ή όχι το χρίσμα της Λεωφόρου Συγγρού ενώ ενδιαφέρον φαίνεται ότι υπάρχει και από την πλευρά του βουλευτή στην ίδια περιφέρεια Ανδρέα Ψυχάρη. Σε δημοσκοπήσεις έχουν «μετρηθεί», σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ν. Δένδιας, Μ. Βορίδης και Ο. Κεφαλογιάννη, χωρίς κανείς από τους τρεις να έχει εκδηλώσει σχετικό ενδιαφέρον.
-Ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Γκιουλέκας έχει εκφράσει το ενδιαφέρον του να διεκδικήσει ξανά το Δήμο Θεσσαλονίκης και το γεγονός ότι δεν παραιτήθηκε από τα αυτοδιοικητικά του καθήκοντα- όπως έκανε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στο δήμο Γλυφάδας- μόλις ορκίστηκε στην κυβέρνηση δείχνει τις προθέσεις του. Σύμφωνα με πληροφορίες, θετικός στην προοπτική της υποψηφιότητας είναι και ο βουλευτής Γιάννης Ιωαννίδης.
-Επιστροφή στην πολιτική σκηνή αναμένεται από τον πρώην υφυπουργό της ΝΔ Κώστα Κιλτίδη ο οποίος σε συνομιλητές του αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο υποψηφιότητας για το δήμο Θεσσαλονίκης. Το όνομά του πάντως κυκλοφορεί και για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
-Ενας ακόμη βουλευτής που φέρεται να εξετάζει την κάθοδό του στις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι ο Μιχάλης Ταμήλος. Στα γαλάζια πηγαδάκια κυκλοφορεί έντονα ότι βλέπει τον εαυτό του ως υποψήφιο δήμαρχο Τρικάλων καθώς έχει αυτοδιοικητικό παρελθόν ενώ παραμένει επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο δήμο. Παράγοντες της περιοχής αναρωτιούνται πώς θα ξεμπλέξει το κουβάρι αν εκδηλώσει την ίδια πρόθεση ο βουλευτής ΝΔ Ηλίας Βλαχογιάννης ο οποίος έχει διατελέσει οκτώ χρόνια νομάρχης.
-Στη Βέροια, οι πληροφορίες δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος δήμαρχος ο βουλευτής ΝΔ Λάζαρος Τσαβδαρίδης και αναμένεται η απάντηση του ίδιου του βουλευτή.
-Για το δήμο Αλεξάνδρειας ακούγεται το όνομα του βουλευτή Ημαθίας της ΝΔ Απόστολου Βεζυρόπουλου.
-Ως Υποψήφια το δήμο Καστοριάς φέρεται η βουλευτής ΝΔ Μαρία Αντωνίου και για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας η βουλευτής Φθιώτιδας Λένα Μακρή. Πάντως, ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει για την ίδια περιφέρεια, ο πρώην υφυπουργός Υγείας της ΝΔ Θανάσης Γιαννόπουλος.
-Ο βουλευτής ΝΔ Β’ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης ενδιαφέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, για το δήμο Λαγκαδά και ο Σταύρος Καλογιάννης βουλευτής Ιωαννίνων θεωρείται ως κατάλληλη υποψηφιότητα για την περιφέρεια Ηπείρου
-Για το Δήμο Κατερίνης «κυκλοφορεί» το όνομα του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Κουκοδήμου ενώ στη Μεσσηνία ακούγεται όλο και περισσότερο ότι ενδιαφέρεται να είναι υποψήφιος για το δήμο Μεσσήνης ο βουλευτής ΝΔ Δημήτρης Σαμπαζιώτης.
-Η βουλευτής ΝΔ Φεβρωνία Πατριανάκου ακούγεται όλο και πιο έντονα για το δήμο Σπάρτης, ενώ πληροφορίες φέρουν τον βουλευτή ΝΔ Χρήστο Κέλλα να εκφράζει ενδιαφέρον για τον Δήμο Λάρισας.

aftodioikisi.gr