Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

12 συλλήψεις στη Λακωνία

sillipsi2Στο πλαίσιο πρόληψης κι αντιμετώπισης της αυξημένης εγκληματικότητας στην Πελοπόννησο, πραγματοποιήθηκε ευρεία αστυνομική επιχείρηση σε περιοχές των δήμων Σπάρτης, Ευρώτα, Ανατολικής Μάνης, Μονεμβασιάς και Ελαφονήσου Λακωνίας.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε 140 οχήματα και 207 άτομα, εκ των οποίων προσήχθησαν 43 και συνελήφθησαν συνολικά 12 άτομα.
Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι ένας για παράνομη οπλοκατοχή, ένας για επικίνδυνη σωματική βλάβη, ένας για απλή σωματική βλάβη, τρεις για καταδικαστικά έγγραφα, τέσσερις για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και δύο για στέρηση άδειας λειτουργίας καταστήματος.
Επιπρόσθετα, από την αστυνομική έρευνα της Ασφάλειας Σπάρτης, εξιχνιάστηκαν τρεις κλοπές σε σπίτια, που σημειώθηκαν στις 15 και 16 Αυγούστου στα Ανώγεια και την Παλαιοπαναγιά Λακωνίας και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 22χρονου Ρομά για κλοπή.
Κατά την επιχείρηση βεβαιώθηκαν συνολικά 43 παραβάσεις του ΚΟΚ, έντεκα παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, τρεις παραβάσεις για στέρηση αδείας μουσικών οργάνων και τέσσερις παραβάσεις για στέρηση αδείας εργασίας σε καταστήματα, ενώ κατασχέθηκαν ένα αυτοκίνητο και ένα μαχαίρι.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους εισαγγελείς Γυθείου και Σπάρτης.