Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Νεκροί δύο από τους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων μετά από επιχείρηση της Αστυνομίας


Νεκροί είναι δύο από τους πέντε δραπέτες των φυλακών Τρικάλων που αναζητούνται εδώ και μέρες από την Αστυνομία.
Οι αστυνομικές δυνάμεις που είχαν εντοπίσει από το πρωί τους δραπέτες, έκαναν δυναμική επιχείρηση και ακολούθησε πραγματική μάχη…στην περιοχή Κόνισκα στο Θέρμο  Αιτωλοακαρνανιας
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δύο από τους δραπέτες είναι νεκροί από ανταλλαγή πυροβολισμών, ενώ οι υπόλοιποι τρεις διέφυγαν και αναζητούνται.
Συναγερμός είχε σημάνει από το πρωί στην ΕΛ.ΑΣ, όταν εντοπίστηκαν οι Αλβανοί δραπέτες των φυλακών Τρικάλων στην ορεινή περιοχή μεταξύ Ευρυτανίας και Ακαρνανίας!
Τέσσερις από τους πέντε δραπέτες εντοπίστηκαν νωρίς τα ξημερώματα με θερμοκάμερα. και αμέσως έσπευσαν στο σημείο μεγάλες Αστυνομικές δυνάμεις.
Σύμφωνα με πηγές του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι δύο δραπέτες που έπεσαν νεκροί είναι: Ο 25χρονος LIKA EDISON και ο MURATAJ ή MURATI ή MURATAZ ή XHAFERI ή NIKAJ ADMIR ή KRISTAQ, ηλικίας 41 ετών.
Από το πρωί είχε διαπιστωθεί ότι οι δραπέτες είχαν χωριστεί σε 2 ομάδες. Η μία ομάδα με τρία άτομα, κινούνταν από την Ευρυτανία προς Προυσό ενώ η δεύτερη ομάδα, με δύο άτομα, κινούνταν προς Αιτωλοακαρνανία.

Τους ακολουθούσαν ιχνηλάτες και σκύλοι της Αστυνομίας με άνδρες της ΕΚΑΜ. Ενώ οι δύο δραπέτες κινούνταν, δόθηκε εντολή μια άλλη ομάδα της ΕΚΑΜ, βασει της μορφολογίας του εδάφους της περιοχής, να στήσει ενέδρα σε μία ρεματιά κοντά στο χωριό Κόνισκα.
Οι πληροφορίες λένε μάλιστα, ότι οι δύο δραπέτες κρύβονταν μέσα σε ένα μαντρί και περίμεναν να νυχτώσει για να κινηθούν. Βέβαια, η κίνησή τους, αποδείχθηκε μοιραία, καθώς οι αστυνομικοί περίμεναν μέχρι να νυχτώσει και... τελικά έκαναν την κίνηση ματ!
Κατά την επέμβασή τους, οι σφαίρες έπεφταν βροχή. Δύο από τους δραπέτες έπεσαν νεκροί...
Στο «πέρασμά» τους σε τρία εγκαταλελειμμένα σπίτια στην ορεινή Ναυπακτία που έκαναν οι αδίστακτοι κακοποιοί άρπαξαν τρόφιμα, ενώ όπως αναφέρουν οι πληροφορίες σε μία περίπτωση έκλεψαν από ένα σπίτι μία καραμπίνα με φυσίγγια.Ωστόσο, το θρίλερ δεν έχει τελειώσει ακόμα, καθώς οι υπόλοιπο κακοποιοί δεν έχουν πέσει ακόμα στα χέρια της Αστυνομίας.
Οι αστυνομικοί θεωρούν ζήτημα τιμής να πιάσουν και τους υπόλοιπους κακοποιούς, που ευθύνονται για το θάνατο του συναδέλφου τους στο Δίστομο αλλά και της Κατερίνας στα Ίσθμια...
Στη γιγαντιαία επιχείρηση συμμετέχουν μεταξύ άλλων 40 άνδρες της ΕΚΑΜ και κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Ρεπορτάζ από newsit.gr