Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 31 ΧΡΟΝΙΑ, ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤO ΔΡΟΜΟ ΛΑΥΚΑ - ΚΑΣΤΑΝΙΑ


Την Τρίτη 2 Ιουλίου 2013 πραγματοποιήθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας η δημοπράτηση δύο σημαντικών έργων για τον ορεινό όγκο του Νομού. Συγκεκριμένα, δημοπρατήθηκαν το έργο της ολοκλήρωσης της Επαρχιακής Οδού Λαύκα - Καστανιά, προϋπολογισμού 1.400.000 ευρώ και το έργο της αντιμετώπισης βλαβών της Επαρχιακής Οδού 2 μεταξύ Καστανιάς και Διάσελου, προϋπολογισμού 80.000 ευρώ. Η εκτέλεση και ολοκλήρωση των δύο έργων, συνιστά μια ολοκληρωμένη παρέμβαση στον κρίσιμο άξονα της ορεινής Κορινθίας και γράφει τον επίλογο στο ζήτημα της ταλαιπωρίας και επικινδυνότητας που αντιμετωπίζουν εδώ και χρόνια κάτοικοι και επισκέπτες των ορεινών περιοχών των πρώην Δήμων Φενεού και Στυμφαλίας.

Το έργο της Επαρχιακής Οδού  Λαύκα – Διάσελο, αποτελεί αίτημα χρόνων της τοπικής κοινωνίας. Οι πρώτες προσπάθειες διάνοιξης του δρόμου ξεκίνησαν το 1982. Έκτοτε, διακοπτόμενες και τμηματικές εργασίες, αποσπασματικές τροποποιήσεις και παρεμβάσεις, σπατάλη πόρων και εμφάνιση επικίνδυνων κατολισθητικών φαινομένων,  έλλειψη τεκμηριωμένων τεχνικών μελετών, συνέθεσαν την εικόνα ενός σύγχρονου “Γεφυριού της Άρτας”. Τώρα, με σύμμαχο την ολοκληρωμένη μελέτη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, που συντάχθηκε με τη συμβολή του ΙΓΜΕ και την εξασφάλιση των αναγκαίων πόρων από τον προϋπολογισμό της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, δρομολογείται η οριστική λύση για τον σημαντικό αυτό οδικό άξονα.

  Με την ολοκλήρωση του έργου δίνεται τέλος στην ταλαιπωρία των εποχούμενων, αφού ο νέος δρόμος που θα παραδοθεί στην κυκλοφορία πρόκειται να παρακάμπτει όλες τις επικίνδυνες στροφές της Καστανιάς και να μειώσει το χρόνο μετάβασης από το Κιάτο στο Φενεό κατά περίπου 20 λεπτά. Ταυτόχρονα, αναμένεται αύξηση της τουριστικής επισκεψιμότητας  της περιοχής και «κυκλοφοριακή ανάσα» σε μια διαδρομή συγχρόνως σημαντική στη διακίνηση αγροτικών προϊόντων και εφοδίων.

Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, κ. Γ. Δέδες ανέφερε πως οι παρεμβάσεις της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας στο συγκεκριμένο οδικό άξονα, ύψους περίπου 1.500.000 ευρώ, αποτελούν τον επίλογο για ένα έργο που το συνόδευαν μέχρι σήμερα τα δεινά και οι περιπέτειες του “Γεφυριού της Άρτας” και τη λήξη της παρατεταμένης κατάστασης αναμονής που είχε δημιουργηθεί σε ολόκληρη την περιοχή.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ