Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

“Να μην φοβηθεί η Ελλάδα και να τρυπήσει το Αιγαίο”

Arxiepiskopos-Kyprou-Xrysostomos
Σε… χρεοκοπία είναι αποφασισμένη να οδηγηθεί η Εκκλησία της Κύπρου, σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Χρυσόστομο, ο οποίος δήλωσε το πρωί στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, αλλά και αργότερα μπροστά στις κάμερες των κυπριακών ΜΜΕ, πριν από τη συνάντησή του με τον Νίκο Αναστασιάδη, ότι η Εκκλησία της Κύπρου είναι έτοιμη να διαθέσει όλη την περιουσία της στο κράτος, για να αντιμετωπιστεί η σημερινή κρίση.
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά της πολιτικής ηγεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρωζώνης, για τον χειρισμό της κρίσης στη Μεγαλόνησο, και δεν παρέλειψε να προβλέψει ότι η ζώνη του ευρώ δεν θα κρατήσει για καιρό ακόμη, εφόσον συνεχιστεί η ίδια πολιτική.
“Επιτέλους, πρέπει να πατήσουν πόδι και οι ελληνικές κυβερνήσεις, να τολμήσουν να τρυπήσουν στο Αιγαίο και να μην φοβηθούν τους Τούρκους”, δήλωσε ακόμη ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος, αναφερόμενος στο θέμα της ελληνικής ΑΟΖ, για την οποία υπάρχει αντιπαράθεση με την Τουρκία.

Η τρόικα απέρριψε το Σχέδιο Β΄ για την Κύπρο!

Sokratis-XasikosΟ Υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου Σωκράτης Χάσικος, μιλώντας στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα Mega” της τηλεόρασης του Mega, με τον Γιώργο Οικονομέα και τον Δημήτρη Καμπουράκη, αποκάλυψε ότι η τρόικα έχει ήδη απορρίψει το εναλλακτικό σχέδιο, το λεγόμενο Σχέδιο Β΄που έχει παρουσιάσει η κυπριακή κυβέρνηση, κάτι που σημαίνει ότι η Μεγαλόνησος ισορροπεί σε τεντωμένο σχοινί.
Σύμφωνα με τον κ. Χάσικο, είναι εξαιρετικά πιθανό, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, οι δυο μεγάλες τράπεζες της Κύπρου, που παραμένουν κλειστές λόγω των εξελίξεων, είναι πιθανό να μην ανοίξουν ποτέ, εφόσον δεν βρεθεί λύση για την κυπριακή οικονομία.
ysterografa.gr