Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Δεν συμφώνησαν Κύπρος-Ρωσία – Αύριο η συνέχεια

Cyprus-financial-crisis
Οι τελευταίες φήμες των αγορών που αναμεταδίδονται από την ιστοσελίδα της Guardian αναφέρουν ότι οι συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Κύπρου διακόπηκαν για σήμερα χωρίς να προκύψει συμφωνία.
Οι ίδιες φήμες αναφέρουν ότι οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών θα συνεχισθούν αύριο.
Θυμίζουμε ότι η κυπριακή κυβέρνηση αναζητά εναλλακτικούς τρόπους χρηματοδότησης, μετά και την χθεσινή απόρριψη από το κοινοβούλιο της χώρας του συμφωνημένου τρόπου διάσωσης.

 Η Κομισιόν “αδειάζει” το Eurogroup για την Κύπρο
european_commissionΣύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το πρόγραμμα που αποφασίσθηκε από το Eurogroup δεν αντιστοιχούσε σε όλες του τις λεπτομέρειες με τις προτάσεις και προτιμήσεις της Κομισιόν, αλλά ένιωθε το καθήκον να το υποστηρίξει. Προσέθεσε ότι οι εναλλακτικές λύσεις που παρουσιάσθηκαν συνεπάγονταν μεγαλύτερους κινδύνους από αυτούς που τελικά αναλήφθηκαν.
Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν παρατήρησε όμως, ότι η απόφαση του Eurogroup, παρότι δεν συμφωνούσαν όλοι με τις λεπτομέρειές της, ήταν ομόφωνη.
Τέλος, ανέφερε ότι είναι δουλειά της Κύπρου να βρει τρόπους χρηματοδότησης του επιπρόσθετου ποσού που απαιτείται, πέραν της ευρωπαϊκής βοήθειας, για την συγκρότηση του πακέτου στήριξης.

ysterografa.gr