Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Η εκκλησία στην Κύπρο βάζει πλάτη - Ποια είναι η πρόταση εξόδου από την κρίση από τον Χρυσόστομο

«Μοναστήρια και Μητροπόλεις θα πάρουν ομόλογα»

«Μοναστήρια και Μητροπόλεις θα πάρουν ομόλογα»
 
Στη διάθεση του κράτους θέτει ολόκληρη την περιουσία της Εκκλησίας ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, προκειμένου η Κύπρος να σταθεί στα δικά της πόδια, να μην καταρρεύσει το τραπεζικό σύστημα του τόπου και να στηριχθεί ο κυπριακός λαός.

Ο Μακαριώτατος, σε δηλώσεις του, ύστερα από 45λεπτη συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας νωρίς το πρωί, είπε ότι του υπέβαλε συγκεκριμένη πρόταση εξόδου από την κρίση, η οποία προνοεί την έκδοση κρατικών ομολόγων.

Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα ότι ο λαός θα στηρίξει την προσπάθεια αυτή, ενώ σημείωσε ότι μπορεί να υποθηκευθεί όλη η περιουσία της Εκκλησίας, η οποία, όπως τόνισε, είναι τεραστίων διαστάσεων, και το αντίτιμο να επενδυθεί σε κρατικά ομόλογα.

Προσέθεσε ότι όλες οι Μητροπόλεις, τα Μοναστήρια και οι ενορίες θα πάρουν ομόλογα. Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την πεποίθηση ότι η όλη κατάσταση είναι διαχειρίσιμη.

Συνεχάρη παράλληλα τους βουλευτές για την ορθή απόφαση που έλαβαν χθες, στέλνοντας μήνυμα στην Ευρώπη ότι πρέπει να μάθει επιτέλους να σέβεται και τους μικρούς.