Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Καταζητούμενος για τους Πυρήνες της Φωτιάς, ένας από τους συλληφθέντες της ληστείας στην Kοζάνη

police
Σοκαρισμένη και αναστατωμένη είναι η τοπική κοινωνία του Βελβεντού Κοζάνης από το πρωτοφανές περιστατικό που συνέβη σήμερα το πρωί.
Μια ομάδα 10 κουκουλοφόρων που ήταν οπλισμένη με καλάσνικοφ και φορούσαν κουκούλες και μαντήλια, εισέβαλε ταυτόχρονα στο Ταχυδρομείο και στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας.
Οι δράστες άρπαξαν περίπου 5.000 ευρώ από το Ταχυδρομείο ενώ παραμένει άγνωστο το ποσό που απέσπασαν από το υποκατάστημα της Αγροτικής.
Η κινητοποίηση της αστυνομίας ήταν άμεση και λίγο πριν το μεσημέρι συνελήφθησαν στην περιοχή της Βέροιας 3 ύποπτοι, ενώ εντοπίστηκε και συνελήφθη άλλος ένας άνδρας την ώρα που επιχειρούσε να βάλει φωτιά σε ένα όχημα, με διακριτικά ασθενοφόρου που πιθανότατα χρησιμοποιήθηκε για την δράση τους.
Αρχικά οι κουκουλοφόροι πήγαν στο Ταχυδρομείο και στην συνέχεια με δεύτερο όχημα η άλλη ομάδα εισέβαλε στο υποκατάστημα της τράπεζας καθώς έσπασαν την τζαμαρία με βαριοπούλα, ενώ διέρρηξαν και το ΑΤΜ.
Μόλις εισέβαλαν στα καταστήματα οι δράστες ακινητοποίησαν 10 περίπου άτομα που βρισκόταν μέσα, μάλιστα δύο γυναίκες που υπέστησαν σοκ τις έβγαλαν εκτός του υποκαταστήματος.
Οι δράσεις των κουκουλοφόρων ήταν αστραπιαίες καθώς μόνο λίγα λεπτα χρειάστηκαν για να πάρουν την λεία τους και να επιβιβαστούν στα δύο αυτοκίνητα, που είχαν κατεύθυνση το Μετόχι.
Ακολούθησε μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομίας και λίγο αργότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν 3 ύποπτους στην περιοχή της Βέροιας και τους συνέλαβαν. Μέσα στο όχημά τους, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ότι υπήρχε βαρύς οπλισμός.
Σύνδεση με τρομοκρατία βλέπουν οι Αστυνομικές Αρχές
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τα δυο από τα τέσσερα άτομα που συνελήφθησαν είναι καταζητούμενα για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς». Ένας από αυτούς, φέρεται να είναι ο "Τοξοβόλος του Συντάγματος"...
Είχαν θεωρηθεί ύποπτοι για τη ληστεία της Πάρου το καλοκαίρι που μας πέρασε. Οι άλλοι δύο είναι σπουδαστές στην Κοζάνη και ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο.
Αυτό που ερευνούν στην Αντιτρομοκρατική, αν στην ομάδα της ληστείας στο Βελβεντό, μπορεί να βρίσκονται άτομα που συμμετείχαν στην βομβιστική επίθεση στο Μall και άλλες ανάλογες επιθέσεις στην Αττική.
Επίσης, εξετάζεται αν κάποιοι συμμετείχαν στη μεταφορά όπλων που είχαν εντοπισθεί τον Νοέμβριο του 2011 στην Πολυτεχνειούπολη.
Οι αστυνομικές Αρχές καταζητούν ακόμα έξι άτομα που συμμετείχαν στις ένοπλες ληστείες, καθώς οι δράστες, χωρισμένοι σε δύο ομάδες και κρατώντας βαρύ οπλισμό, πιθανότατα τυφέκια τύπου AK-47 «καλάσνικοφ», εισέβαλαν ταυτόχρονα στα δύο υποκαταστήματα, αποσπώντας αδιευκρίνιστο χρηματικό ποσό. Έμειναν στο χώρο για 15 ολόκληρα λεπτά ενώ οι δύο που είχαν μείνει έξω από τους "στόχους", περιφέρονταν πρωί - πρωί με τα όπλα στα χέρια, με απίστευτη άνεση. Οι αστυνομικοί ερευνούν αν οι δράστες της διπλής ληστείας είναι οι ίδιοι με αυτούς που άρπαξαν 110.000 ευρώ από την Αγροτική Τράπεζα στον Φιλώτα Φλωρίνης τον Νοέμβριο του 2012 αλλά και με εκείνους που συμμετείχαν σε αιματηρή ληστεία σε πολυκατάστημα της περιοχής. Σε αυτή τη ληστεία είχε βρεθεί γενετικό υλικό άλλα και εικόνες από βίντεο.
Οι αστυνομικοί λειτούργησαν γρηγορότερα από ό,τι είχαν υπόλογίσει οι δράστες, οι οποίοι όπως αποδείχθηκε δεν γνώριζαν καλά την περιοχή. Γι' αυτό και οι αστυνομικοί "πρόλαβαν" τους τέσσερις από αυτούς, πριν απομακρυνθούν.

Στην περιοχή έχουν βρεθεί 4 - 5 αυτοκίνητα που ενδεχομένως να έχουν σχέση με την υπόθεση. Να τα είχαν αφήσει εκεί δηλαδή οι δράστες, για να αλλάξουν αυτοκίνητα και να εξαφανιστούν. Όμως, δεν πρόλαβαν...
Ο λόγος για τον έναν από τους τέσσερις που συνελήφθησαν. Εκείνον που φορούσε ιατρική ρόμπα και συνελήφθη στο όχημα που είχε μετατραπεί σε ασθενοφόρο, στην περιοχή της Πτολεμαΐδας.
Πληροφορίες του NewsIT λένε ότι την ώρα που οι αστυνομικοί πήγαν να του περάσουν χειροπέδες, άρχισε να απειλεί ότι θα αυτοκτονήσει για να αποφύγει τη σύλληψη. Τελικά, δεν την απέφυγε...
Μέσα στο "ασθενοφόρο", εκτός από τα ιατρικό υλικό, βρέθηκαν 3 Καλάσνικοφ και 3 πιστόλια...
Υπενθυμίζεται πως τα εκκρεμή εντάλματα που αφορούν καταζητούμενα μέλη της "Συνωμοσίας πυρήνων της φωτιάς" είναι για τον γνωστό "Τοξοβόλο του Συντάγματος" Γιάννη Μιχαηλίδη και τον Δημήτρη Πολίτη...
Δείτε βίντεο από τη σύλληψή τους, όπως δημοσιεύεται στο kozan.gr

Video



ysterografa.gr - newsit.gr