Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Κώστας Κόλλιας: «Ελαφρύνσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες»


Διατάξεις για την απαλλαγή των ευπαθών κοινωνικών ομάδων από τις χρεώσεις για τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας περιλαμβάνονται σε νομοσχέδιο το οποίο θα εισηγηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας την ερχόμενη εβδομάδα. Σχετικά με το θέμα ο κ. Κόλλιας δήλωσε:

«Η Νέα Δημοκρατία είχε δεσμευθεί προεκλογικά ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια προκειμένου να ανακουφίσει οικονομικά τις πιο ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Κανείς δεν αρνείται ότι αυτό δεν έχει καταστεί δυνατό στην έκταση που θα θέλαμε. Πλην όμως στο νομοσχέδιο που πρόκειται να εισηγηθώ στην Ολομέλεια της Βουλής, θεσπίζεται η επανόρθωση μιας αδικίας, ουσιαστικά, που είχαν υποστεί χιλιάδες συμπολίτες μας, μέσω των τιμολογίων της ΔΕΗ.
Συγκεκριμένα, με τον νόμο 4067, ο οποίος ψηφίστηκε τον Απρίλιο του 2012, καθορίστηκαν το ύψος και οι υπόχρεοι καταβολής των χρεώσεων για τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας μέσω των λογαριασμών του ρεύματος. Ο νόμος δεν εξαιρούσε κανέναν από αυτήν την υποχρέωση.  Στο νομοσχέδιο που θα εισηγηθώ προβλέπεται η επαναφορά της απαλλαγής από αυτήν την υποχρέωση περίπου 250.000 καταναλωτών, πολυτέκνων και δικαιούχων του κοινωνικού οικιακού τιμολογίου, και μάλιστα αναδρομικά από τον Απρίλιο του 2012. Επισημαίνω ότι, έπειτα από τη διεύρυνση του κοινωνικού τιμολογίου, η διάταξη αφορά πολλαπλάσιους  δικαιούχους.
          Θεωρώ ότι πρόκειται για μία θετική πρωτοβουλία για τους συμπολίτες μας που χρειάζονται τη μεγαλύτερη ενίσχυση. Έχω την πεποίθηση ότι όσο οι οικονομικές συνθήκες βελτιώνονται, η Κυβέρνηση θα εντείνει τις προσπάθειές της, ώστε οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες να απαλλαγούν από τα βάρη που έριξε στους ώμους τους η κρίση.»