Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Τοποθέτηση του εκπροσώπου της Λαϊκής Συσπείρωσης Bαγγέλη Γούργαρη στο ΠεΣυ της 28-1-2013 για το Περιφερειακό Χωροταξικό.


Τρίπολη 28-1-2013

       Η ανασύνταξη του Περιφερειακού Χωροταξικού σχεδιασμού υπηρετεί συνολικά την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, προωθώντας ρυθμίσεις  τύπου fast track με στόχο την διευκόλυνση επενδύσεων του μεγάλου κεφαλαίου στον τουρισμό , το ξεπούλημα σε επιχειρηματίες λιμανιών, περιφερειακών αεροδρομίων  , δημόσιων εκτάσεων φιλέτων για την δημιουργία σύνθετων τουριστικών εγκαταστάσεων .

Μέσα από την ανασύνταξη αλλάζουν προς το ευνοϊκότερο οι όροι για επενδύσεις σε ΠΟΤΑ , παρακάμπτεται η περιβαλλοντική και πολεοδομική νομοθεσία , μπορούν να αναπτυχθούν επενδύσεις ακόμα και στις εκτός σχεδίου περιοχές ΝΑΤΟΥΡΑ.

       Θα το αντιμετωπίσουμε πολύ σύντομα στο Μαίναλο. Επιβεβαιώνεται ότι οι φορείς της τοπικής Διοίκησης , ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ αποτελούν μοχλούς για να περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής ¨Ένωσης, της πλουτοκρατίας .

Το χωροταξικό και η ανασύνταξη του δένουν με τα υπόλοιπα μέτρα που σωρηδόν λαμβάνονται τα τελευταία χρόνια προκειμένου να είναι ανεμπόδιστες και χρυσοφόρες οι μπίζνες των μονοπωλιακών ομίλων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και στην Πελοπόννησο, δένουν με την ανάπτυξη που στο επίκεντρο της βρίσκεται το καπιταλιστικό υπερκέρδος και όχι η ευημερία του λαού.

Οι θάλασσες , οι ακτές, οι ορεινοί όγκοι παραδίδονται στους ιδιώτες ενώ ο λαός της Πελοποννήσου, η εργατική τάξη, οι φτωχοί αγρότες , η νεολαία θα είναι σε καθεστώς εργασιακής γαλέρας, συγκεντροποίησης της γης  και ξεκληρίσματος, απαξίωσης των παραγωγικών δυνατοτήτων της περιφέρειας και της συμβολής της στην ευημερία του ελληνικού λαού, το περιβάλλον έρμαιο στην καταστροφική εκμετάλλευση των επιχειρηματικών ομίλων.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση καλούμε τα λαϊκά στρώματα της περιοχής σε οργανωμένη πάλη για να μην περάσουν τα σχέδια του ΠΕΣΥ Πελοποννήσου , αν αντιπαλέψουν την παράδοση, το ξεπούλημα της πελοποννησιακής γης και των υποδομών στο κεφάλαιο.

Καλούμε τον εργαζόμενο λαό, την νεολαία της Πελοποννήσου να οργανώσουν να αντιπαλέψουν την καπιταλιστική ανάπτυξη, δηλαδή την πολιτική  εξαθλίωσης τους και καταστροφής των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας.

Μόνο ο κεντρικός σχεδιασμός και η κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής κάτω από λαϊκό - εργατικό έλεγχο, στα πλαίσια της Λαϊκής Εξουσίας και Οικονομίας, είναι σε θέση να οδηγήσει στη λαϊκή ευημερία, να βάλει στο επίκεντρο της ανάπτυξης τον εργαζόμενο άνθρωπο και τις ανάγκες του, να οδηγήσει στον περιορισμό και στην πορεία στην εξάλειψη των κοινωνικών και περιφερειακών αντιθέσεων .