Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Βορίδης-Κυριάκος κατά Στουρνάρα. Διαψεύδει τη νέα φορολόγηση στα ακίνητα ο Υπουργός Οικονομικών

Giannis-Stournaras
Το υπουργείο Οικονομικών μπήκε σήμερα στο στόχαστρο δυο κορυφαίων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, με τον Μάκη Βορίδη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, από βήματος Βουλής, να εκφράζουν την πλήρη και έντονη αντίθεσή τους στις φήμες ή κατ’ άλλους σχεδιασμούς για σημαντική αύξηση στη φορολογία των ακινήτων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλά μέλη της Κονοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας εισπράττουν έντονη αντίδραση από την κοινωνικής βάση του κόμματος για το θέμα της αύξησης των φόρων, και το δίδυμο Μάκη Βορίδη-Κυριάκου Μητσοτάκη πήρε σήμερα πάνω του την εξωτερίκευση αυτής της δυσφορίας.
“Δεν γίνεται να περιμένουμε τη δημοσιονομική εξυγίανση να τη φέρουν οι φόροι στα ακίνητα. Είναι λάθος πολιτική και δεν θα φέρει έσοδα”, ήταν το χαρακτηριστικό ξέσπασμα του Μάκη Βορίδη, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε μιλήσει νωρίτερα για το “έτος δήμευσης της ακίνητης περιουσίας”, περιγράφοντας το 2013.
Το θέμα ανέδειξε ως βασικό στο κεντρικό δελτίο ειδήσεών του το Mega, και προκάλεσε την παρέμβαση του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος παρενέβη τηλεφωνικά, εξέφρασε την έκπληξή του για τις δηλώσεις Βορίδη-Μητσοτάκη και διέψευσε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να προχωρήσει σε νέα φορολόγηση που θα “γονατίσει” την κοινωνία, τονίζοντας χαρακτηριστικά: “Ούτε ένα ευρώ περισσότερο. Κάνουν λάθος οι δυο βουλευτές, αγνόησαν την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών”.
yserografa.gr