Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ​-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙ​ΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Περαχώρας ανταμώνει το χθες μέσα από το παιχνίδι και το χορό, κάνοντας μας υπερήφανους!

OXI PAIZOYME.jpg

Η Ελληνική Λαογραφική Εταιρεία Έκφρασης & Πολιτισμού (Ε.Λ.ΕΤ.Ε.Π), παρουσιάζει την μουσικοχορευτική παράσταση «ΟΧΙ ΠΑΙΖΟΥΜΕ…», την Παρασκευή 1/ Σάββατο 2 Φεβρουάριου στις 21:00 και Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013, στις 20:30, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Μια διαδραστική παράσταση με κύριο πρωταγωνιστή το Ελληνικό παραδοσιακό παιχνίδι καθώς επίσης και την εξέλιξη του παιχνιδιού από το χθες στο σήμερα.
b_7943_dsc_0470_web.jpg

Έρευνα, χορός, τραγούδια, αινίγματα, βίντεο και φυσικά πολλά παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους που σπανίζουν, ξεδιπλώνονται μέσα από 10 περιοχές της Ελλάδος.
Ανάμεσα σε αυτές, είναι και η Περαχώρα! Ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Περαχώρας, θα μας ταξιδέψει στο παρελθόν, μέσα από ντόπια παραδοσιακά παιχνίδια από τη δεκαετία του ´30. Αξίζει να σημειωθεί ότι το κοινό θα απολαύσει και χορούς της Περαχώρας, όπου για πρώτη φορά θα παρουσιαστούν από άλλη χορευτική ομάδα!
Ο Δήμος Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων, θέλει να ευχηθεί καλή επιτυχία στην προσπάθεια του Πολιτιστικού Συλλόγου Περαχώρας να αναδείξει την παράδοσή μας και θεωρεί ότι οι προσπάθειες αυτές προβάλλουν τον τόπο αλλά και τον πολιτισμό μας πανελλήνια.
Συμμετέχουν:
Όλα τα χορευτικά Τμήματα της Ε.Λ.ΕΤ.Ε.Π
Φιλική Συμμετοχή:
Πολιτιστικός  Σύλλογος Περαχώρας
Πολιτιστικός Σύλλογος Ξυλοκέριζας
Χορευτικό τμήμα 20ου Δημοτικού Σχολείου Κερατσινίου
Επιμέλεια:
Γιώργος Λιάρος
Μουσικοί:
Γιάννης Παυλόπουλος (Βιολί, τραγούδι)
Βασίλης Γραμματικός (Γκάϊντα, φλογέρα, τσαμπούνα)
Κώστας Γιαννακόπουλος (Κλαρίνο)
Χρήστος Λυκουρέντζος (Κρουστά)
Μαρία Πλουμή (Λάουτο)
Αλέξανδρος Παπουτσής (Λύρα)
Τραγούδι:
Ντορέττα Παναγοπούλου