Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΚΑΙ ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΡΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ



Εξηγήσεις για την έξαρση της ανεργίας στον αρχαιότερο και νευραλγικότερο τομέα της ελληνικής οικονομίας, αυτόν της Ναυτιλίας, ζητούν με Ερώτησή τους από τον Κωνσταντίνο Μουσουρούλη, η Τομεάρχης Ναυτιλίας του Κινήματος Βουλευτής Δωδεκανήσου Τσαμπίκα Ιατρίδη και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

«Τα κατώτερα πληρώματα ανήκουν πλέον στην ιστορία και ακολουθούν οι Έλληνες αξιωματικοί» υπογράμμισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ο Πρόεδρος της Ένωσης Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού κ. Γιώργος Βλάχος και τόνισε πώς «όποιος αισθάνεται ασφαλής είναι πραγματικά γελασμένος»
Το μέγεθος της αγωνίας για επιβίωση των απλήρωτων και άνεργων ναυτικών μετά την πτώση των «ξύλινων τειχών» είναι τόσο μεγάλο, που θεωρείτο σίγουρη η πρόκληση εντάσεων στο λιμάνι του Πειραιά.
Στις 28 του παρόντος μηνός, στελέχη της εταιρείας ΝΕΛ, προσπάθησαν να μετακινήσουν το πλοίο «Θεόφιλος», συναντώντας την αντίδραση των ναυτικών που με τη συμπαράσταση της ΠΝΟ, συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας τους δεδουλευμένους μισθούς 4 και πλέον μηνών.
«Γνωρίζετε ότι με τις νέες διατάξεις που προβλέπει το σχέδιο νόμου για την ακτοπλοΐα ο αριθμός των ανέργων ναυτικών θα πολλαπλασιαστεί;» ερωτούν τον αρμόδιο Υπουργό οι Βουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και ζητούν να ενημερωθούν για τις ενέργειες στις «οποίες προτίθεται να προβεί ώστε να καταβληθούν οι δεδουλευμένες αποδοχές των ναυτικών τόσο του πλοίου Θεόφιλος όσο και του European Express, οι οποίοι επίσης πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας».