Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Έντονη χαλαζόπτωση στο κέντρο της Αθήνας! - Η θάλασσα βγήκε στη στεριά στην Πρέβεζα

halazo
Άνοιξαν οι ουρανοί στην Αττική, με τις έντονες βροχοπτώσεις να συνοδεύει και το χαλάζι, που έπεσε στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και στις γύρω περιοχές.
Στην Αθήνα ήδη βρέχει καταρρακτωδών προκαλώντας τεράστια προβλήματα με τους δρόμους να έχουν μετατραπεί σε ορμητικά ποτάμια και τα αυτοκίνητα να σχηματίζουν ουρές χιλιομέτρων σε πολλούς βασικούς οδικούς κόμβους.
Την ίδια ώρα με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε επαρχιακούς δρόμους της Δυτικής Μακεδονίας, εξαιτίας των χιονοπτώσεων και του παγετού που σχηματίστηκε στο οδόστρωμα από τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από τις τοπικές Αστυνομικές Διευθύνσεις, τα οχήματα κινούνται με αλυσίδες σ΄ ολόκληρο το οδικό επαρχιακό δίκτυο του νομού Καστοριάς, ενώ στο νομό Γρεβενών αλυσίδες χρειάζονται στους επαρχιακούς δρόμους Γρεβενών – Σαμαρίνας, από το 24ο έως το 54ο χιλιόμετρο, Γρεβενών – χιονοδρομικού κέντρου Βασιλίτσας (24ο - 45ο), Γρεβενών – Περιβολίου (25ο - 43ο) και μέσα στους ορεινούς οικισμούς του νομού.
Στο νομό Κοζάνης, μόνο στην εθνική οδό Κοζάνης – Ιωαννίνων (από το 49ο μέχρι το 97ο χιλιόμετρο), χρειάζονται τα οχήματα αλυσίδες, ενώ στο νομό Φλώρινας, στους δρόμους Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βίγλας και Βιτσίου), στο επαρχιακό δίκτυο του Δήμου Πρεσπών και στο δρόμο Αετού – Νυμφαίου.
Χωρίς προβλήματα διεξάγεται εξάλλου, η κυκλοφορία στην Εγνατία οδό, αλλά και στους υπόλοιπους νομούς της Βόρειας Ελλάδας.
Οι τόνοι βρόχινου νερού και η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών, δημιούργησαν ένα απρόσμενο φαινόμενο στην παραλία της Πρέβεζας, σύμφωνα με το atpreveza.gr. Ειδικότερα, στη δυτική πλευρά του πεζόδρομου της παραλίας, κοντά στο μικρό πάρκινγκ, ο Αμβρακικός βγήκε στη στεριά, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσει προβλήματα στα παρακείμενα μαγαζιά. Αξίζει να σημειωθεί πως η στάθμη του νερού είναι σε οριακό σημείο κατά μήκος του παραλιακού δρόμου που οδηγεί στην Κυανή Ακτή και δεν αποκλείεται σε νέα έξαρση της κακοκαιρίας, να υπάρξουν προβλήματα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Προβλήματα σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου της Αλεξανδρούπολης, προκαλεί η ισχυρή βροχόπτωση που σημειώνεται αυτή την ώρα, συνοδευόμενη κατά περιόδους και από χαλαζόπτωση.

Λόγω της βροχής έχουν πλημμυρίσει δρόμοι, ενώ η πυροσβεστική δέχθηκε πολλές κλίσεις για άντληση υδάτων από υπόγεια, αλλά και για απεγκλωβισμό ατόμων από ασανσέρ, καθώς λόγω της κακοκαιρίας προκλήθηκε και μικρής διάρκειας διακοπής ρεύματος.