Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Αναστέλλονται οι κινητοποιήσεις στο Μετρό… υπό όρους

apergoi-Metro

Έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη έγινε στις 09.00 στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου να αποφασιστεί η στάση την οποία θα ακολουθήσει η κυβέρνηση, μετά τη νέα όξυνση που παρατηρήθηκε από το πρωί στο μέτωπο των απεργών του Μετρό, με τα αμαξοστάσια να μετατρέπονται σε… οχυρά.
Στο Μέγαρο Μαξίμου μετέβη ο Υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος συζήτησε με τον Πρωθυπουργό όλες τις παραμέτρους του ζητήματος, ώστε να αποφασιστεί η καλύτερη δυνατή διαχείριση.
Μιλώντας στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα Mega” , με τον Γιώργο Οικονομέα και τον Δημήτρη Καμπουράκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου δεν άφησε περιθώρια, σημειώνοντας με νόημα ότι “κανείς δεν είναι πάνω από τον νόμο”, ενώ σχολίασε ότι οι απεργοί του Μετρό δείχνουν να αισθάνονται ότι δεν τους αφορά η κρίση και οι θυσίες που καλείται να κάνει το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.
Σήμερα εκπνέει το τελεσίγραφο που έχει δώσει η κυβέρνηση στους απεργούς, γι’ αυτό και στην πρωινή σύσκεψη θα συζητηθούν τα επόμενα βήματα, δηλαδή το αν θα υπάρξουν απολύσεις των συνδικαλιστών, αν θα ενεργοποιηθεί το μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης, ή αν θα επιδιωχθεί κάποια άλλη λύση.
Οι απεργοί του Μετρό από την πλευρά τους είσαν οχυρωμένοι στα αμαξοστάσια, και δηλώναν αποφασισμένοι να μην υποχωρήσουν, ενώ σχολιάζουν με νόημα ότι η κυβέρνηση δεν συνομιλεί απευθείας μαζί τους, παρόλο που έχουν ζητήσει συνάντηση με τους αρμοδίους του υπουργείου Μεταφορών.
Πριν από λίγο, οι εργαζόμενοι στο Μετρό οι οποίοι βρίσκονται στα αμαξοστάσια, αναμένοντας την απόφαση της κυβέρνησης για την αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου στις κινητοποιήσεις τους, αποφάσισαν ότι θα προχωρήσουν σε αναστολή των κινητοποιήσεών τους, υπό… όρους.
Οι προϋποθέσεις αυτές είναι να διατηρηθεί η μισθοδοσία τους ως έχει, μέχρι τη λήξη της ισχύουσας σύμβασης τον Απρίλιο, και στη συνέχεια να υπάρξει αναλυτικός διάλογος για την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας.
Η πρόταση των απεργών μεταφέρθηκε και στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ στη συνέχεια κυκλοφόρησε και ως επίσημη ανακοίνωση με δελτίο Τύπου.
“Με καλή πίστη προτείναμε αναστολή των κινητοποιήσεων, υπό όρους τους οποίους θέσαμε στην κυβέρνηση. Είναι στο χέρι της να βρεθεί λύση. Αν η κυβέρνηση θέλει να μας πάρει τα κεφάλια, ας έρθει να τα πάρει. Μπορεί πάντως να βρεθεί λύση”, δήλωσαν μπροστά στις κάμερες οι εκπρόσωποι των εργαζομένων.

ysterografa.gr