Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Πέτρος Τατούλης : Σε καμία περίπτωση δεν θα αφήσουμε την παραβατικότητα να εξοντώσει τα Ελληνικά νοικοκυριά


 «Απόλυτη πολιτική θέση της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι η ενσωμάτωση των Ρομά στην Ελληνική κοινωνία» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013 και πρόσθεσε ότι η προσέγγισή μας εναρμονίζεται πλήρως με τις Ευρωπαϊκές κατευθύνσεις: «ενσωμάτωση στην Ελληνική κοινωνία και μόνο».
«Είπα ξεκάθαρα ότι είναι ντροπή η ύπαρξη καταυλισμών – γκέτο και είμαστε απέναντι στην ύπαρξή τους. Θέλουμε τη διάλυση των καταυλισμών – γκέτο γιατί προσβάλουν την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια»  τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σχολιάζοντας επερωτήσεις που κατά καιρού κατατίθενται «παρότι αναγνωρίζουν το πρόβλημα ποιούν την νήσσα όταν έρχεται η στιγμή των προτάσεων εκ μέρους τους γιατί θέλουν να ψαρεύουν σε θολά νερά».
Ο κ. Τατούλης υποστήριξε επίσης ότι με τη δήλωσή του τάραξε λιμνάζοντα νερά και αφύπνισε συνειδήσεις για το θέμα της παραβατικότητας των Ρομά και ανακοίνωσε ότι υπάρχει ήδη συνεννόηση με τις αρμόδιες Ελληνικές και Ευρωπαϊκές δομές για την κατάρτιση καθαρών και ολοκληρωμένων πολιτικών ενσωμάτωσής τους.
Ο Περιφερειάρχης τόνισε για άλλη μια φορά ότι οι Ρομά αποτελούν Έλληνες πολίτες και ότι «σε καμία περίπτωση δεν θα αφήσουμε την παραβατικότητα να εξοντώσει τα Ελληνικά νοικοκυριά. Μετά τη δημόσια παρέμβασή μας, λάβαμε ξαφνικά τη διαβεβαίωση ότι βρέθηκαν οι πόροι για τις δράσεις αυτές μέχρι το 2015».
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη κ. Τατούλη είναι ήδη έτοιμη να υποβάλλει τις προτάσεις της για προγράμματα ενσωμάτωσης των Ρομά για την επόμενη προγραμματική περίοδο 2014 – 2020, σε εναρμόνιση άλλωστε της ξεκάθαρης Ευρωπαϊκής κατεύθυνσης «για μη ύπαρξη καταυλισμών στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το 2015».    
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου άσκησε τέλος δριμεία κριτική σε όλους όσους έσπευσαν να παρερμηνεύσουν σκόπιμα την αρχική του δήλωση επισημαίνοντας ότι αρκέστηκαν σε επικοινωνιακές τακτικές χωρίς να προτείνουν καμία απολύτως λύση για το σοβαρό αυτό πρόβλημα.