Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Εντυπωσιακό ξέσπασμα του ΠΑΟΚ – Πανηγυρική πρόκριση με 6 γκολ


Η ρεβάνς του κυπέλλου με την Καλλιθέα ήταν κριτήριο για πολλά στον ΠΑΟΚ. Οι παίκτες και ο Δώνης πέρασαν με άριστα το τεστ, σημείωσαν 6 τέρματα και πήραν το εισιτήριο για τους “8” του κυπέλλου Ελλάδος.
Ο ΠΑΟΚ έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο, ο Δώνης ήταν υπό κρίση και άπαντες συσπειρώθηκαν στον αγώνα κόντρα στην Καλλιθέα. Ο δικέφαλος του βορρά έκανε ό,τι ήθελε στο πρώτο ημίχρονο, ξαναζέστανε τον κόσμο του και επανέφερε την ηρεμία στην ομάδα.
Μόλις στο 12ο λεπτό οι γηπεδούχοι είχαν καταφέρει να ισοφαρίσουν το σκορ του πρώτου ματς. Ο Λόρενς δημιούργησε και τα δύο τέρματα και οι Αθανασιάδης, Λαζαρ με κεφαλιές σκόρπισαν ενθουσιασμό στην Τούμπα.
Ο ρυθμός του ΠΑΟΚ ήταν καταιγιστικός, η Καλλιθέα δεν μπορούσε να αντιδράσει και αφού ο Κατσούλης απέκρουσε την κεφαλιά του Ιντζίδη και το σουτ του Κατσουράνη, ήρθε η φάση του 39ου λεπτού που ουσιαστικά έκρινε το ματς.
Ο Αθανασιάδης σούταρε, ο Βιγιαρέχο χρησιμοποίησε το χέρι του και ο Μήτσιος (αφού πρώτα έκανε λάθος και έδειξε την κόκκινη στον Χριστοφιλέα) τον απέβαλε και έδωσε πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ. Ο Λόρενς ευστόχησε και η Καλλιθέα κατέρρευσε.
Μέσα σε δύο λεπτά οι γηπεδούχοι σημείωσαν άλλα δύο τέρματα με τους Αθανασιάδη και Κατσουράνη. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του έμπειρου μέσου με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.
Το δεύτερο μέρος είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Ο Αθανασιάδης στο 56ο λεπτό ολοκλήρωσε το χατ-τρικ του και έδωσε ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις στη νίκη της ομάδας του.
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κωνσταντινίδης, Λίνο, Κατσικάς, Ιντζίδης, Κάτσε, Κατσουράνης (61' Γκαρσία), Λάζαρ (61' Κίτσιου), Λόρενς (61' Ρομπερ), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης
Καλλιθέα: Κατσούλης, Χριστοφιλέας, Αρβανίτης, Ατματζίδης (75' Ματσούκας), Καλτσάς (69' Κατσικογιάννης), Μαρουκάκης, Ντακόλ (46' Μουσταφίδης), Βιγιαρέχο, Σταύρου, Πίκολο, Φαγιέ